En Sıcak Konular

Tercüman nerdeyse darbe istedi

27 Ağustos 2007 15:12 tsi
Tercüman Gazetesi, yarınki Köşk seçimleriyle ilgili öyle bir manşet yaptı ki, "Asker çıksın müdahale etsin" demeye getirdi. İşte Tercüman'ın o manşeti...

Tercüman Gazetesi'ni manşet haberi şöyle:

Sessiz gelen sıcak salı

Türkiye'de gözler sesiz sedasız gelen sıcak salıya çevrildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yarın yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün 11’inci Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sivil toplum örgütlerinden halka kadar geniş yelpazedeki derin sessizlik başkent kulislerinde “fırtına öncesi sessizlik” olarak yorumlanıyor.

Nisan ayında cumhurbaşkanlığı tartışmaları başladığında Genelkurmay Başkanlığı artık deyim haline gelen “sözde değil özde cumhurbaşkanı” sözleriyle yeni cumhurbaşkanının nasıl olması gerektiği yönündeki tepkisini ortaya koymuştu. 12 Nisan’dan bugüne kadar geri adım atmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “12 Nisan’da ne dediysek o sözümüzün arkasındayız” diyerek, tepkisini gözler önüne serdi. 24 Nisan’da bizzat Başbakan Erdoğan tarafından AKP gurubunda Abdullah Gül’ün adaylığının açıklanması üzerine halkı sokaklara dökmüş, cumhuriyet mitingleriyle milyonlar Gül’ün adaylığına karşı çıkmıştı.

Anayasa Mahkemesi’ne kadar taşınan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde sadece milyonlarca vatandaş değil, sivil toplum kuruluşları, YÖK ve diğer kurumlar da Gül’ün adaylığına sıcak bakmadıklarını mesajını vermişlerdi. Bu yoğun tepkinin üzerinden tam 4 ay geçti. Bu sürede bir genel seçim atlatan Türkiye’de aradan geçen sürede değişen birşey olmadı. Gül yine aday ve yarın Cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 22 Temmuz öncesinde tepkilerini yüksek sesle dile getiren çevreler ise şimdilik tepkisiz görünüyor.

Fırtına öncesi mi?

Türkiye Büyük Millet Meclis’i yarın 11’inci cumhurbaşkanını seçmek için toplanacak. Çankaya Köşkü için Abdullah Gül’ün yanı sıra MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Tayfin İçli yarışacak. Bu yarışın yarın yapılacak olan 3’üncü turunda 276 oyu alan Köşk’e çıkacak. 341 milletvekili olan AKP’nin adayı Gül’ün Çankaya Köşkü’ne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yarın son turu gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ne sivil toplum kuruluşlarından ne de halktan deyim yerindeyse “çıt” çıkmaması fırtına öncesi yaşanan sessizliğe benzetiliyor. Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Türkiye’yi yerinden oynatan tepkilerin bir benzerinin seçimlerden önce veya sonra yapılma beklentileri hâlâ gündemdeki yerini koruyor.

Gül’ün adaylığı konusunda kimsenin ağzını bıçak açmazken, “Sırada ne var, bunun altından ne çıkacak, Türkiye’yi nasıl bir gelecek bekliyor” endişesinin yattığı belirtiliyor.

Aktif haber



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,588 µs