En Sıcak Konular

Son nefesinde Müslüman oldu

27 Ağustos 2007 14:27 tsi
Ermeni asıllı 101 yaşındaki İsa Demirci'nin son nefesini verirken son isteği müslüman olmaktı.

Batman’ın Sason İlçesi Acar Köyü'nde tek başına kalan Ermeni asıllı 101 yaşındaki İsa Demirci, beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Hıristiyan olan Demirci, son nefesinde evine çağırdığı köyün imamına Müslüman olmak istediğini söyledi. Kelime- i Şehadet getirerek Müslüman olduktan 1 saat sonra ölen Demirci, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
6 aydır yakalandığı beyin felci rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören daha sonra tedavisine evinde devam edilen Ermeni asıllı Türk vatandaşı İsa Demirci, dün yakınlarına köyün imamı Cemil Çelikbilek'i görmek istediğini söyledi. Çağrı üzerine evine gelen imam Çelikbilek'e Müslüman olmak istediğini söyleyen İsa Demirci Kelime- i Şehadet getirdikten 1 saat sonra yaşamını yitirdi.
Demirci, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul ile Erivan'dan da gelen yakınları ile çevre köylerden gelenlerin de katılımıyla dün akşam namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra kardeşi Cemil Demirci'nin yanına gözyaşlarıyla toprağa verildi. Demirci için Kuran okuyan köy imamı Cemil Çelikbilek, “Rahmetli ölmeden bir saat önce beni yanına çağırdı. ‘Şimdiye kadar Hıristiyandım, ancak şimdi Müslüman olmak istiyorum. Eğer ölürsem beni Müslüman gibi gömün’ dedi. Kelime- i Şehadet getirdi. Allah huzurunda Müslüman oldu'' diye konuştu.
Yaşadığı toprakları çok seven ve çevresindekiler tarafından da çok sevilen Demirci, “Benim canım bu toprakta büyümüş. Bu toprağın bir otu gibiyim. Yılın dört ayını İstanbul’da geçiriyorum, ama İstanbul bana cehennem gibi geliyor. Yılın 7 ayını köyde geçirmek için buraya geldiğimde dünyalar benim oluyor'' demişti.
İslam Dinine çok önceden sempatisi olduğu belirtilen İsa Demirci'nin, 1957’de köydeki kiliseyi camiye dönüştürdüğü vurgulandı. Demirci daha önce DHA muhabiriyle yaptığı konuşmada gazeteci Hrant Dink’in ölümüne üzüldüğünü belirterek, “O gazeteci çok değerli bir kalemdi. Ama malesef birileri onun kıymetini bilmedi. Öyle birisine nasıl kıydılar, halen anlamış değilim. Biz bu topraklarda doğduk, burada var olduk'' demişti.

Aktif haber



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs