En Sıcak Konular

Zayıflama dediğin böyle olur

27 Ağustos 2007 13:05 tsi
Ne diyet ne de ameliyat. Bakın bir kişi 6 ayda nasıl 50 kilo verdi?

İnsanlar, birçok diyet programı ve bazı operasyonlarla fazla kilolarından kurtulma çareleri ararken, özel bir şirkette mali müşavirlik yapan Bülent Gölgeli, yeme alışkanlığını değiştirerek ve düzenli spor yaparak 6 ayda 50 kilo verdi.

Bülent Gölgeli, uzun yıllardır kilolu olduğunu, en son 9 ay önce 132,5 kiloya kadar çıktığını belirtti.

Fazla kilolarının hareket kabiliyetini kısıtladığını, görünüşünden hiç hoşnut olmadığını ve bu durumun bütün hayatını etkilediğini anlatan Gölgeli, şunları kaydetti:

“Defalarca diyet yaptım ancak etkili bir sonuç alamadım. 5-6 kilo veriyordum fakat bir hafta geçmeden bu kiloları geri alıyordum. Bir gün arkadaşlarımla yemeğe gittik, restoranda kilolarım nedeniyle sandalyeye düzgün bir şekilde oturamadım. Bunun üzerine yeme alışkanlığımı değiştirmeye karar verdim. İlk önce hamur işini ve şekeri kestim. Daha önce bunları çok tüketiyordum. İlk 1,5 ay zor oldu ama konuyu beynimde bitirdiğim için zamanla yeme isteğim azaldı.”

Daha sonra düzenli olarak spora başladığını anlatan Gölgeli, haftada üç gün aksatmadan spor yaptığını belirtti. Spor salonundaki hocaların kendisine çok yardımcı olduklarını ifade eden Gölgeli, doğru yöntemle çalıştığı için vücudunda da herhangi bir sarkma meydana gelmediğini söyledi.

Diyet ve spor yaparak 6 ayda 50 kilo verdiğini belirten Gölgeli, şöyle konuştu:

“Bu kadar kısa sürede bu denli zayıflayabileceğimi hiç düşünmüyordum. 6 ayda 132,5 kilodan 82,5 kiloya düştüm. Son üç ayda da 4,5 kilo vererek 78 kiloya indim. En son 19-20 yaşlarımda bu kilodaydım. Yeni kiloma hala tam olarak alışmış değilim. Kilo vermek çok kolay, önemli olan ulaştığınız kiloyu korumak. Her şeyi yiyorum ama kararınca. Abur cuburu kestim. Öğün aralarında da mutlaka meyve yiyor, bol miktarda su içiyorum. Yeme alışkanlığım bu şekilde bir düzene girdi. Herhangi bir doktorla görüşmeden bu programı uyguladım. Kısa sürede bu kadar kilo verince ‘herhangi bir rahatsızlığa neden olur mu’ diye doktora gittim. Doktor bana ‘Sağlığınıza yeniden kavuşmuşsunuz’ dedi. Çok şükür sağlık açısından bir problemim olmadı ancak zayıflamak isteyenler bu işi mutlaka doktor gözetiminde yapmalılar.”

Gölgeli, kilo vermesi konusunda eşinden çok büyük destek gördüğünü belirterek, uzun süredir görmediği arkadaşlarının kendisini tanıyamadıklarını söyledi.

İnternet haber



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs