En Sıcak Konular

Yeni Cumhurbaşkanı'na yeni valiler

27 Ağustos 2007 09:41 tsi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in görev süresini tamamlamasıyla beraber gündeme gelen ancak yeni hükümeti ve Abdullah Gül’ün köşke seçilmesini bekleyen Vali ve Emniyet Müdürleri Kararnameleri yolda.

Son olarak geçtiğimiz Mart ayında çıkan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve 14 valiyi değiştiren hükümetin, bu defa çalışmayı geniş kapsamlı tutacağı öğrenildi.
      Eylül ayının sonuna yetiştirilmesi planlanan kararname ile 81 ilin valisinden başta 3 büyük il olmak üzere en az yüzde 70’nin görev yerinin değiştirmesi bekleniyor.
      Kulislerde İçişleri Bakanlığı için Murat Başesgioğlu ve İdris Naim Şahin’in adı dolaşırken, hükümete yakın bürokratlar da valilik için çalışmalarına hız verdiler. 60’ıncı hükümetin İçişleri Bakanı olarak atanacak kişinin hazırlayacağı Valiler Kararnamesi’nin 60-65 ismi kapsayacağı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e yakınlığı ile bilinen tüm isimlerin de merkeze alınacağı ifade ediliyor.
      Valiler Kararnamesi’nin hemen ardından çıkması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nde ise 2 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı başta olmak üzere yine İstanbul, Ankara ve İzmir’inde aralarında bulunduğu geniş bir düzenlemeninde poliste yapılacağı kaydediliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın Valiler Kararnamesi yer almasıyla başlayacağı iddia edilen Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nde flaş isimlerin Ercüment Yılmaz, Hüseyin Çapkın, Orhan Özdemir ve Cahit Çevik’in olacağı kaydediliyor.
      Bu arada 6 Mart 2007 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Oğuz Kağan Köksal’ında seçim güvenliği nedeniyle ertelediği daire başkanları arasında düzenlemede yapacağı gelen bilgiler arasında. Köksal’ın 2 genel müdür yardımcısının atanmasının ardından 15-17 daire başkanını da değiştireceği kaydediliyor.     

Milliyet



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,754 µs