En Sıcak Konular

Aksu'ya kurulan gizli kameralı tuzak nasıl ortaya çıktı?

27 Ağustos 2007 09:35 tsi
Aksu'ya kurulan gizli kameralı tuzak nasıl ortaya çıktı? Kasım Zengin'in yönettiği Sauna Çetesi'nin dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya iki kadınla gizli kameralı tuzak hazırladığı ortaya çıktı. Zengin'in planı nasıl ortaya çıktı?

Sauna Çetesi lideri Kasım Zengin'in, dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya seks tuzağı kurmayı planladığı ortaya çıktı. Tuzak, Zengin'in iki adamıyla yaptığı telefon görüşmesinin teknik takibi sonucu saptandı..

Sauna çetesinin lideri "Emre Köroğlu" lakaplı Kasım Zengin'in 4 Aralık 2005 tarihinde kendisi için çalışan Serdar Yük ve "Suna" adlı kadın ile yaptığı telefon görüşmesi, dönemin İçişleri Bakanı Aksu'ya yönelik iğrenç tuzak hazırlığını ortaya koydu. Polisin dinlemesine takılan bu görüşmeyi Zengin'in arkadaşı Nuri (Bozkır) yüzbaşının evinde yaptığı ve şantajda kullanılacak kadına gizli kamerayı bu kişinin takmasının kararlaştığı belirtildi.

"BABA"DAN TALİMAT
Kasın Zengin, "aşkım" diye hitap ettiği Suna adlı kadına, "Bizi herkes televizyonlarda izleyecek" dedi. Zengin'in bu görüşme sırasında operasyon için "baba" adlı kişiden teyit beklediklerini de vurgulaması dikkat çekti. 4 Aralık 2005'te Zengin'in, adamları olan Suna ve Serdar Yük ile yaptığı telefon görüşmesinde Aksu'ya nasıl tuzak kuracaklarına ilişkin telefon görüşmesi mahkeme kayıtlarına şöyle yansıdı:

* ZENGİN: Suna ben Yenikent'te komutan ile birlikteyim. Yarın için bir görevimiz var. Orada iki tane kız var ya... O kızlar İçişleri Bakanı'nı biliyorlar. Tamam mı, Abdülkadir Aksu'nun. Operasyon için babadan teyit alalım. Operasyon yapacağız.

* SUNA: Tamam, ne zaman geliyorsun.

* ZENGİN: Ben şimdi Nuri Yüzbaşıdayım. Saat 12'de geleceğiz. Herkes bizi televizyondan izleyecek...

* SUNA: Tamam, Serdar Abi istiyor.

* ZENGİN: Serdar. O kızlarla iyice konuş. Üzerine kamera yerleştirsin, komutan 12'de gelecek. Kamerayı takacak. Ben Suna'yla konuştum, dilini de tutacak. Tamam mı?

* SERDAR YÜK: Tamam abi.

* ZENGİN: Komutan gelecek kameraları güzelce yerleştirecek.

* SERDAR YÜK: Tamam Nuri Yüzbaşı'yı bekliyorum. Kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ihraç edilen Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılaması Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve devletin gizli belgelerini elinde bulundurmak suçundan yargılanan Kasım Zengin, Ertuğrul Çakır, Nuri Bozkır, Osman Selçuklu ve Serdar Yük hakkında 21 yıldan 81 yıla kadar hapis isteniyor. Zengin'ın tutukluluk hali sürerken, tuzak için talimat verdiği Serdar Yük ise nisandaki davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Allah dese ki haraç vereceksin ona da yok"

Küre Operasyonu çerçevesinde Kasım Zengin ile 16 Eylül 2005 tarihinde bir telefon görüşmesi yapan İbrahim Tatlıses de teknik takibe yakalandı. Tatlıses, Zengin'e "Ben Allah'a bile haraç vermem. Onun kafasına çakarım' dediği ortaya çıktı. İkili arasındaki telefon görüşmesi şöyle:

Tatlıses: Telefonu dinlenen adam, 'Cumartesi 5'e kadar 2 milyon dolar getirdiniz, getirdiniz. Getirmediniz elimde bantlar var' der mi? Elindekini çıkarmazsa kafasına bir tane çakayım, i... Benim bir Allah'a can borcum var. Allah dese ki, haraç vereceksin. Ona bile yok.

"İbo'yu alacağız, aksi halde kafasına sıkarız"

ZENGİN'İN İbrahim Tatlıses'i kaçırmak için de 4 Aralık 2005'te yine Serdar Yük ile yaptığı telefon görüşmesinde kaçırma planını açıklıyor.

* ZENGİN: Hacı'ya söyle, İbo'yu alacağız. PKK'ya yardım ettiği için. İrtibatlarını biliyoruz. Sorgulayacağız. Aksi halde kafasına sıkacağız.

* SERDAR YÜK: Nerede yapacağız bu işi.

* ZENGİN: İstanbul'da. Ondan iki Uzi ve çok sayıda mermi iste. Altı kişiyiz. İki araba gideceğiz. Maskeli ve kimlikleri gösterip gireceğiz. Kelepçeleri takıp, çuvalı başına geçirip çıkacağız. Tünel, hücre veya yeraltı gibi bir yer iste. Emrinde asker varsa versin.

Enis Yıldırım/Sabah



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,207 µs