En Sıcak Konular

Yürüyerek Hac hayaline vize engeli

27 Ağustos 2007 09:34 tsi
Hac ibadeti için yaklaşık iki ay önce Antalya'nın Korkuteli ilçesinden Mekke'ye yürüyerek gitmek üzere yola çıkan Recep Yıldız (29), vize verilmeyince Suudi Arabistan sınırından geri döndü

SUUDİ SINIRINDAN GERİ DÖNDÜ
 

52 gün boyunca yürüyen Yıldız, Kâbe'ye 24 günlük yolu kaldığını anlattı. Vize engeline takılınca geri dönmek zorunda kaldığını söyleyen hacı adayı, kutsal yolculuk için evlenmeyi bile ertelediğini söyledi. Yıldız, Dışişleri Bakanlığı izin vermediği için yarım kalan yolculuğuna devam edemiyor.

Recep Yıldız, 16 Haziran 2007 tarihinde bütün evraklarını tamamlayarak yola çıkmış. 52 günde bin 815 kilometre yürüyen Yıldız, Suudi Arabistan sınırlarında vize engeline takılmış. Yolculuğu boyunca cami ve otellerde konaklayan Yıldız, yatağını ve eşyaları taşımak için kullandığı el arabası ile yaya yürümüş. Suriye ve Ürdün'den geçerek Suudi Arabistan sınırına vardığında gümrük görevlileri Yıldız'a, Ankara'dan izin alarak gelmesini söylemiş.

Vize engeline takılınca otobüsle Türkiye'ye dönen Yıldız, Dışişleri Bakanlığı Vize Daire Başkanlığı'na başvurmuş. Ancak olumlu cevap alamamış. "Benim herhangi bir örgüte katılabileceğim veya başıma bir olay gelebileceği gerekçesiyle vize için evrak verilmedi. Uşak Milletvekili Mustafa Çetin ve eski AK Parti Uşak milletvekili Dr. Alim Tunç da yardımcı olmasına rağmen vize için evrak verilmedi." açıklamasında bulundu. Yıldız, "Yüz kızartıcı suç işlemedim, siyasi bir sicil bozukluğum da yok. Niçin vizem verilmiyor bir türlü anlayamadım." diyor.

Yaya veya bisikletle hacca gidenleri de örnek gösterdiğini belirten Yıldız, şöyle konuşuyor: "Ülkemizde yaya olarak hacca giden olmamış. İlk defa ben gidiyorum. Dışişleri Bakanlığı böyle bir olayla daha önce karşılaşmamış. Bu yüzden sıkıntı olabileceğini tahmin ediyordum. Herhangi bir örgütle bağlantım yok. Fakat bana sürekli gidip orada bir örgütle bağlantıya geçeceğim söyleniyor. Ben bir sporcuyum. Benim buradaki amacım bir ibadet. Türkiye, hacca gitmekte en yaşlı olan millet. Mekke'ye gitme ortalamamız 55-60 arasında değişiyor. Ben genç insanların da hac ibadetini yerine getirmesini istiyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hem mektup yazdığını hem de internet üzerinden elektronik posta gönderdiğini ifade eden Recep Yıldız, Peygamberimiz döneminde hac yolculuğunun yaya yapıldığını hatırlatarak, "Ben de o dönemin sıkıntılarını yaşayarak hac ibadetimi yerine getirmek istiyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'den vizem için yardım talep ediyorum. Eğer vizemi alırsam kalan 24 günlük yaya yolculuğumu da tamamlayarak Mekke'ye ulaşacağım." diyerek cevap bekliyor.

Aktif haber

 



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,566 µs