En Sıcak Konular

CHP yönetimine "Yetenç'i istemiyoruz" dilekçesi

27 Ağustos 2007 09:30 tsi
Manisalı bir grup CHP’li, CHP’den istifa eden Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç’in tekrar partiye dönmemesi için imza topladı.

Toplanan imzalar, CHP lideri Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav’a iletildi.

Edinilen bilgilere göre, Manisa bağımsız milletvekili Erdoğan Yetenç’in yeniden CHP’ye katılacağı iddiaları üzerine, bir grup partili, Yetenç’in CHP’ye dönmemesi için harekete geçti.

Aralarında CHP’nin Manisa’daki il ve ilçe örgütlerinin yöneticilerinin bulunduğu 500’ün üzerindeki partili, topladıkları imzaları ve Yetenç’i neden istemediklerine dair dilekçeleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav’a gönderdi.

 

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DE İSTİFA ETSİN


Söz konusu dilekçelerde, Erdoğan’ın Yetenç’in Meclis İdare Amirliği için yapılan seçimleri kaybettiği için istifa ettiği ileri sürülürken, “Hiç çalışmadan ve hak etmeden kazandığı milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekmektedir. Sayın Yetenç, CHP’ye verilmiş oylarla milletvekili oldu. İstifasını CHP’ye ihanet olarak algılıyoruz. Artık adının CHP ile anılmasını istemiyoruz” denildi.

Yetenç’in, istifa etmesini içine sindiremediklerini belirten partililer, dilekçelerinde Yetenç’i, CHP’yi, “koltuk için” terk etmekle suçlarken şunları belirttiler:

“Erdoğan Yetenç’in tekrar partimize dönmesini içimize sindiremeyiz. CHP’yi seçmen gözünde ve oy veren partili ve partisiz vatandaş gözünde küçük düşürmüştür. Hiçbir bireysel çıkar gözetmeksizin partimizin başarısı için çalışan emek sarf edenlerin emeğine saygısızlık yapmıştır.

Bizler Erdoğan Yetenç’in partimize tekrar geri dönmesini istemiyoruz. CHP, Manisa’da demokratik yollarla yapılacak delege seçimleri ve kongreler sonucunda CHP’yi tarihsel misyonu ve saygın kurumsallığını temsil edecek kişileri seçer ve görevlendirir.”

YETENÇ: “BİLGİM VAR”

Manisa Bağımsız Milletvekili Erdoğan Yetenç  yaptığı açıklamada, söz konusu dilekçelerden haberdar olduğunu belirtti ve “Bu konuda bir açıklama yapmayacağım. Medya istediğini yazıyor. Siz de istediğinizi yazabilirsiniz” diye konuştu.

 Hürriyet
 
 
 



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs