En Sıcak Konular

Almanlar soruyor: Çin hangi bilgilere ulaştı?

27 Ağustos 2007 09:26 tsi
Almanlar soruyor: Çin hangi bilgilere ulaştı? Dün akşam Pekin'e varan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Çin ziyareti, Times gazetesinin satırlarında. Times'a göre Merkel'in gezisine ''casusluk'' iddialarının gölgesi düştü. İddialara göre Çin, Almanya hükümetinin bilgisayarlarına girerek ola

Gazete, Alman dergisi Der Spiegel'in ortaya attığı iddiaların Çinli yetkililer tarafından reddedildiğini; fakat gene de Almanya'da büyük gürültü koparttığını yazıyor.

İddialara göre Çin, Almanya hükümetinin bilgisayarlarına girerek olağanüstü bir ekonomik casusluk operasyonu yürütüyordu.

Der Spiegel, Başbakan Angela Merkel'in yanısıra kabinesinden üç bakanın gizli bilgisayar dosyalarına Çinli uzmanların eriştiğini yazıyor.

Times, ''Çinli yetkililer bu iddiayı kesinlikle yalanlıyor ama, Almanlar öfkeli'' diye yazıyor.

Alman Sosyal Demokratlar'dan üst düzey siyasetçi Ralf Stegner, ''Doğruysa, bu asla kabul edilemez, Angela Merkel Çin'de bu işin aslını astarını ortaya çıkarmalıdır'' diyor.

Times, iş dünyasının önde gelenleriyle Çin'e giden Alman liderin casusluk iddialarına ilişkin bir yorumda bulunmadığını yazıyor.

Der Spiegel'in iddiasına göre, Alman istihbaratının geçen mayıs ayında ortaya çıkarttığı bilgisayar casuslarının, Berlin'de hükümetten çaldığı bilgiler öylesine çoktu ve karmaşık bir operasyon gerektiriyordu ki, ''kesinlikle Çin yönetimi tarafından yönlendirildiği'' görüşü hakim.

Berlin'deki Çin büyükelçiliğinin, ''Tek bir kanıta dayanmayan sorumsuzca bir spekülasyon'' demesine karşın, Times, Almanya'da konuyla ilgili kuşkuların ciddiye alındığını; hatta Alman üniversitelerinde çalışan bazı Çinli araştırmacıların sorguya çekildiğini yazıyor.



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs