En Sıcak Konular

Ulusalcılardan Sezer'e: Başımıza geç

27 Ağustos 2007 09:27 tsi
Veda turlarını sürdüren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bir taraftan da Ulusalcı sivil toplum kuruluşlarını Çankaya Köşkü'nde ağırlıyor.

Sezer'in dünkü ziyaretçileri Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (USTKB) ve Yurtsever Hareket (YH) temsilcileri idi. Türkiye'deki Ulusalcıların çatı örgütü olan USTKB, Sezer'e bir mektup sunarak, kendilerine önderlik yapmasını istedi. Bu davet karşısında duygulanan Sezer, mektubu en değerli anılarından birisi olarak saklayacağını ve çocuklarına bırakacağı en önemli miras olduğunu söyledi. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından USTKB'nin dönem sözcüsü Gökhan Ecevit ile YH sözcüsü Bedri Baykam, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sezer'e, 7 yıllık görevinden dolayı teşekkür etmeyi borç bildiklerini belirten Ecevit, "Bugüne kadar sergiledikleri cumhurbaşkanı modelini bundan sonra da beklediğimizi ifade ettik. Atatürk'ün evinden hüzünle ayrıldığımız için üzgünüz." dedi. Baykam da ziyarete üzülerek geldiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Türkiye'nin içinden geçtiği ulusal ve uluslararası olağanüstü derecede çalkantılı, zor bir dönemde görev yaptığını ifade eden Baykam, tüm ulusa güven veren, laik, demokrat, hukukun üstünlüğünden ödün vermeyen örnek tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kurduğunu savundu.

Cumhuriyet mitinglerini düzenleyen demokratik kitle örgütleri olarak, o dönemde söyledikleri bütün sözlerin arkasında olduklarını belirten Bedri Baykam, Atatürkçülüğe, laik demokrasiye, barışa ve Cumhuriyet'i korumaya olan kararlılıklarının, her zamankinden daha güçlü olarak devrede olduğunu iddia etti. Baykam, görüşmede güncel konuları konuşmadıklarını, Sezer'in törenli bir devir teslim olmayacağını tekrarladığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Sezer'e hazırladıkları bir mektubu takdim ettiklerini de belirten Baykam, Sezer'in, bu mektubu 'en değerli anılardan birisi olarak saklayacağını ve çocuklarına bırakacağı en önemli miras olduğunu söylediğini' aktardı. Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adına Gökhan Ecevit imzasıyla Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulan mektupta özetle şöyle denildi: "... Size Kurtuluş Savaşı'mızın en büyük atağının Kocatepe'den başladığı tarihî günün yıldönümünde, en arı duygularımızla 10. Cumhurbaşkanımız olarak veda ediyoruz. Engin deneyimlerinizle sade bir yurttaş olarak sizi aramızda bir önder görmek de bize onur ve güç kazandıracaktır. Bir cumhurbaşkanı ve onurlu bir devlet adamı olarak bizlere yol göstermek üzere bugüne kadar olan desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umuyor ve bekliyoruz. Ülkemizin geçmekte olduğu bu en karışık dönemde bize yol gösterici, ışık tutucu olacağınıza olan inancımızı belirtmek isterim."

Haber 10



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    22,536 µs