En Sıcak Konular

Genelkurmay meydanı boş bırakmadı

27 Ağustos 2007 09:26 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 85. yıldönümü kutlamalarına bu yıl özel önem verdi. Kara Harp Okulu öğrencileri, ilk defa Büyük Taarruz'un gerçekleştiği tepelerde temsilî bir gösteri sundu

ASKER, KOCATEPE'Yİ İSTİSMAR ETTİRTMEDİ
 

Genelkurmay, mehter, Türk sanat müziği konserleri düzenleyerek kutlamalara halkın katılımını da sağlamaya çalıştı. Asker, programda ağırlığını hissettirince bin 874 rakımlı Kocatepe'de geçmişte çeşitli Ulusalcı gruplar arasında yaşanan kavga sahneleri de son bulmuş oldu. Hatırlanacağı gibi Ulusalcı gruplar iki yıldır 'Kocatepe Buluşması' adı altında organizasyonlar düzenliyordu. CHP, DSP, İşçi Partisi, Halkın Yükselişi Partisi gibi partiler, Kocatepe'ye kendi bayrakları ile çıkarak propaganda yapıyordu. İktidarı eleştirme fırsatı olarak gördükleri gününde Ulusalcı gruplar arasında zaman zaman kavga da çıkıyordu.

Geçen yıl kendi aralarında Kocatepe'de kavga eden Atatürkçü Düşünce Derneği, bu yıl etkinliklere katılımını Gençlik Kampı düzenlemekle sınırlı tuttu. AK Partili Afyonkarahisar Belediyesi gerek ADD'nin etkinliklerine gerekse Genelkurmay Başkanlığı'nın etkinliklerine büyük destek verdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Türkiye'de yaşanan gerginliklere son verilmesi gerektiğini söyledi.

25-30 Ağustos 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Zafer Haftası etkinlikleri önceki akşam Afyon'un Şuhut ilçesinde Afyon Valisi Haluk İmga'nın konuşması ile başladı. Programa Afyon AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan da katıldı. Türk Armoni Yıldızları (TÜRKAY) Orkestrası ve çeşitli sanatçıların konser verdiği gecede vatandaşlara "Türk Silahlı Kuvvetleri Tanıtım Filmi" izlettirildi. İlerleyen saatlerde Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü sahne aldı.

Atatürk'ün 26 Ağustos'ta Büyük Taarruz için emir verdiği sabah saat 05.00 sularında ise vatandaşlar askerlerin hazırladığı heyecanlı gösteriyi izleme fırsatı buldu. Önce Ege Ordu Komutanlığı'nda görevli olan Kurmay Yarbay Coşkun Kaya, Büyük Taarruz'un sunumunu yaptı. Kurmay Yarbay Kaya, taarruz emrinin verilmesinden sonra Türk birliklerinin ilerleyişlerini bölge arazisi üzerinde vatandaşlara tarif ederek anlattı. Daha sonra Ankara'dan gelen Kara Harp Okulu öğrencileri, temsili taarruz gösterisi yaptı. Temsili taarruz öncesinde bir topçu birliği ise Yunan ordusu mevzilerine gerçek top mermisi atışı gerçekleştirdi. Topçu atışından sonra Harbiyelilerin, bundan 85 yıl öncesinde olduğu gibi Yunan mevzilerine saldırışı izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Şehitlere mevlid-i şerif

Genelkurmay'ın önderliğinde düzenlenen kutlamalar bugün de devam edecek. Akşam namazını müteakip Kurtuluş Savaşı ve şehitlerin ruhuna Gedik Ahmet Paşa Camii'nde mevlid-i şerif okutuluyor. Akşam saatlerinde ise Hava Meydan Komutanlığı'ndan havalanan Türk Yıldızları Akrotim Filosu, Afyonkarahisarlılara heyecanlı bir gösteri sunacak. Afyon Belediyesi Fuar alanında ise Genelkurmay Başkanlığı yine bir konser programı düzenleyecek.

Haber 10



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,803 µs