En Sıcak Konular

Çölaşan Hürriyet'e dönecek mi?

26 Ağustos 2007 22:30 tsi
Çölaşan Hürriyet'e dönecek mi? Gazeteci yazar Emin Çölaşan'ın kovulduğu Hürriyet gazetesine dönmesi gündemde. İddiaya göre Çölaşan’ın yeniden işine dönmesi için Aydın Doğan’a yakın bazı isimlerin araya girdi.

Yaklaşık 15 gün önce Hürriyet'teki işine son verilen gazeteci yazar Emin Çölaşan’ın yeniden işine dönmesi için Aydın Doğan’a yakın bazı isimlerin devreye girdiği ve Çölaşan’ın tekrar gazeteye dönmesini sağlamak için çaba gösterdikleri öğrenildi. Bu isimlerin başında da hem Aydın Doğan’ın hem de Ertuğrul Özkök’ün çok değer verdiği bir isim olan yazar Doğan Hızlan geliyor.

Hızlan’ın gazete patronajı ile yöneticiler ve Çölaşan arasında bir köprü oluşturduğu ve ‘’Çölaşan’ın bu gazeteden ayrılması kayıptır. Nasıl olur ne yapılır bilmem ama bu kadar ayrılık yeter’’ görüşünü aktardığı öğrenildi.

Karar sizin

Hızlan, gazete yönetimine fikirlerini aktarıp ‘’Karar sizin’’ dediği ve şunları söylediği öğrenildi:

"Ben Çölaşan’ı yıllardır tanırım ve severek okurum. Çölaşan bu gazete için önemlidir. Ama onu taşımak da kolay değildir. Onu sadece çok güçlü bir gazete taşıyabilir. O da sadece Hürriyet’tir. Zamanında kimler gazetelerinden ayrıldı sonra geri döndü. Hasan Pulur’u hatırlayın. Ben 50 yıldır buralardayım. Çok ayrılık çok dönüş yaşadım. Aydın Bey'i de yakından tanıdım. Birçok dönemde siyasetten ve askeri kanattan gelen isteklere direndi. (Benim yazarım özgürdür) dedi. Aydın Bey siyasi baskı ile karar vermez.’’

Tebligat yapılmadı

Öte yandan aradan 15 gün geçmesine rağmen Çölaşan’a işten çıkarıldığına ilişkin henüz yazılı bir tebligat da yapılmadı. 212 sayılı yasaya göre Çölaşan’ın iş aktinin feshine ilişkin yazılı bir belge gönderilmesi ve yasal haklarıyla ilgili hesaplamalar yapılması gerekiyor.

Çölaşan tekrar gazeteye dönmesi konusunda bazı temasların yapılmasıyla ilgili gelişmeler konusunda ‘’Benim bilgim yok. Odamı topluyorum. Şu anda bir şey de düşünmüyorum, ilerde ne olur ne biter bilemem’’ dedi.

Gazeteport



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs