En Sıcak Konular

THY'de anlaşma süprizi

26 Ağustos 2007 20:20 tsi
THY ile Hava-İş arasında sürpriz bir anlaşma olasılığı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve Türk-İş Başkanı Salih Kılıç anlaşma için İstanbul'a gitme kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, tekliflerinden taviz vermeyen THY ve Hava-İş'te sürpriz anlaşma olasılığı ortaya çıktı. Tarafların uzlaşma yolunda adım atması üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve Türk-İş Başkanı Salih Kılıç yarın yapılacak toplantıya katılma kararı aldı. Sürpriz gelişme üzerine Başesgioğlu ve Kılıç'ın hemen İstanbul'a gitme kararı verdiği öğrenildi. Başesgioğlu ve Kılıç'ın İstanbul'a gitme kararı almasına tarafların tekliflerinden adım atmasının neden olduğu öğrenildi. THY'nin son olarak yüzde 12.5 zam önerdiği ve Hava-İş'in istediği, içinde uçuş güvenliğinin de bulunduğu idari maddeleri kabul ettiği ifade edildi. Grev oylaması süreciyle aralarındaki gerginlik artan THY ve Hava-İş'in yarınki toplantıya anlaşma sağlama amacıyla oturacağı öğrenildi.

Taraflar tekliflerinde revizyona gitti

Hava-İş, THY'den ilk altı ay için yüzde 23.9, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon ile yüzde 5 zam talep etmişti. Ayrıca, çalışma saatlerinin düşürülmesini de isteyen Hava-İş, mesailerden yapılan kesintilerin de azaltılmasını istemişti. Buna karşın THY, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yüzde 10 ile yüzde 16 arası, 2008'de ise enflasyon oranında zam önermişti. THY'nin, Hava-İş'in teklifini kabul etmemesi üzerine Hava-İş grev kararı almıştı. THY yönetiminin isteğiyle yapılan grev oylamasında da çalışanlar "greve evet" demişti. Bunun üzerine THY de olası bir greve karşı lokavt kararı almıştı. Bunun üzerine hükümet harekete geçerek, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'ndan bir komisyon oluşturmuştu. Başesgioğlu başkanlığında bir araya gelen taraflar yeni arabulucular üzerinde anlaşmıştı.

Zaman



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,250 µs