En Sıcak Konular

Sarıgül'den Baykal'a çağrı: Allah'ını seviyorsan çek git!

26 Ağustos 2007 20:07 tsi
Sarıgül'den Baykal'a çağrı: Allah'ını seviyorsan çek git! Tokat’ın Erbaa İlçesi Keçeçi Köyü'nde düzenlenen festivale katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi. Sarıgül Baykal'a yalvardı...

Yüksel MENEKŞE- Mustafa SUCU'nun haberi

Sarıgül, “Sayın Baykal, Allah’ını Peygamberini, Muhammed’ini seviyorsan, gitme vaktini lütfen geciktirme. Sosyal demokrasinin önünü lütfen aç” dedi.

Mustafa Sarıgül bugün karayolu ile Samsun’dan Tokat’a geldi. Festival alanına gidiş yolunda, gazetecilere açıklamada bulunan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı eleştirdi. Sarıgül şunları söyledi:

“Biz bu seçim sonucunu 3 yıl öncesinden söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesinin önündeki engel ne yazık ki Baykal ve arkadaşlarıdır. 5 tane genel seçim, 4 tane yerel seçime girip başarısız olan Baykal ve arkadaşlarının hala o koltukta bulunmalarını doğru bulmuyorum. Ben başarısız olmadığım yerde bir dakika dahi durmam. Baykal ve arkadaşları diyor ki ‘Küçük olsun bizim olsun.’ Küçüklüğün hiç kimseye faydası olmaz. Baykal ve arkadaşlarının gitme vakti gelmiştir, 999 prolamıza kulak versinler. Sayın Baykal, Allah’ını Peygamberini, Muhammed'ini seviyorsan, gitme vaktini lütfen geciktirme. Sosyal demokrasinin önünü lütfen aç.”

‘GÜL’LE KONUŞUR, MECLİS'E DE GİRERDİK’

Deniz Baykal’ın, AKP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül’e randevu vermemesini de eleştiren Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Baykal’ın Cumhurbaşkanlığı konusunda izlediği süreci ve yolu asla doğru bulmuyorum. Biz CHP yönetiminde olsaydık, Sayın Gül’e mutlaka randevu verirdik, konuşurduk. Çünki bizim Türk insanının örfünde, töresinde geleneğinde, senin kapına gelen birine ‘gelme’ deme hakkına sahip değilsin. Gül’ü genel merkezimizde karşılardık, konuşurduk, kapıya kadar da uğurlardık. Neden Cumhurbaşkanlığı’nda kendisini desteklemediğimizi de en iyi şekilde anlatırdık. Meclis'e de girerdik. Meclis'e girmeme mantığını da doğru bulmuyorum. Meclis'e girerdik, desteklemediğimizi de demokratik yollarla kamuoyuna duyururduk.”

Seçim sonuçları ile ilgili Baykal’ın yaptığı savunmayı da hatırlatan Sarıgül, ‘Sayın Baykal ‘yüzde 1 buçuk büyüdük’ diyor. Anadolu’da bir söz vardır, adama derler ki ‘Senin ar damarın mı çatlamış’ diye. Sayın Baykal’ın bu büyüme hesabına göre CHP 2056 yılında iktidar. Allah uzun ömür versin Sayın Baykal da 126 yaşında Başbakan oluyor. Sayın Baykal’ın 126 yaşını bekleyecek vakti var ama, sosyal demokratın, Türk halkının, binlerce işsizin bu kadar bekleyecek vakti yok.” dedi.

3 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ

Festival alanında Mustafa Sarıgül’ü yaklaşık 3 bin kişi, büyük bir coşku ve sevgi gösterileriyle karşıladı. Sarıgül burada yaptığı konuşmada, “İktirada ulaşılan yolda dini duyguların kullanılmasına asla izin vermem. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ata’sı Mustafa Kemal Atatürk’ün de kullanılmasına asla izin vermeyeceğim” dedi. Sarıgül’ün konuşmaları sık sık ‘Baykal istifa’ sloganları ile kesildi. Yaklaşık bir saat festival alanında bulunan Sarıgül daha sonra köydeki Keçecibaba türbesini ziyaret etti ve türbe önünde bulunan dilek taşına sarıldı. Sarıgül saat 13.30 da uçakla İstanbul’a gitti.

Hürriyet



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs