En Sıcak Konular

Olmayan profersöre 600 bin euro ödediler!

26 Ağustos 2007 18:53 tsi
Olmayan profersöre 600 bin euro ödediler! Akılları durduracak bir yolsuzluk. Gerçkte olmayan bir profesör ve ona ödenen aylık 4 bin euro maaş! İşte uyanık bir memurun başından çıkan Sanal profesör yolsuzluğu!

'Sanal profesör' 600 bin euro çarptı   
 
Fransa'da uyanık bir memur, bundan tam 15 yıl önce, kağıt üzerinde üniversitede çalışıyormuş gibi gösterdiği sanal bir profesör yaratıp, ayda 4 bin euro maaş bağladı. Aradan geçen sürede de yaklaşık 600 bin euro(Yaklaşık 1,1 milyon YTL) tutarındaki "sanal profesör"ün maaşını da kendi hesabına aktardı. Ancak gecikmeli de olsa bu tuhaf durumu farkeden biri çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Seine Saint-Denis banliyösünde bulunan Marne-la-Vallue Üniversitesi’nin muhasebesi, 2006 yılı sonunda farkettiği ‘tuhaf’ bir maaş bordrosunun, aslında büyük bir dolandırıcılık hikayesinin bir parçası olduğunu tahmin edemedi. Çünkü, bölge idaresinin ‘hazine’ departmanında çalışan bir kadın memur, bundan tam 15 yıl önce, kağıt üzerinde Marne-la-Vallue Üniversitesi’nde çalışıyormuş gibi gösterdiği sanal bir profesör yaratmış ve kendisine ayda 4 bin euro maaş bağlamıştı. 15 yılda yaklaşık 600 bin euro’luk servet değerindeki maaş tutarını kendi hesabına aktaran "sanal profesör" şimdi gözaltında.

HER DETAYI DÜŞÜNMÜŞ

Dolandırıcının, yarattığı "sanal profesör"ün bir senarist gibi 15 yıllık kariyerini planlaması ve hiç bir detayı gözden kaçırmaması da dikkat çekti. Profesörü kimi zaman uluslararası akademik ziyaretlere çıkararak ek ücretler sağlayan dolandırıcının, dönem dönem tüm profesörlere yapılan zamlardan da faydalandığı ortaya çıktı. Dolandırıcı memur, böylece tam 15 yılda 600 bin euro’luk maaşı önce sanal profesörün hesabına, sonra da kendi hesabına aktardı.

NASIL BANKA HESABI AÇTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Hikayenin henüz açıklanamayan en ilginç kısmıysa, dolandırıcının nasıl olup da hukuken varlığı bile sözkonusu olmayan birisine banka hesabı açabildiği. 2006 yılının son günlerinde başlayan soruşturmanın ardından 23 Ağustos 2007 Perşembe günü gözaltına alınan ve yarın mahkemeye çıkması beklenen memurun bu konuya ilişkin anlatacağı detaylar merakla bekleniyor.
 
Hürriyet



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs