En Sıcak Konular

Sezer'e STK'lardan duygusal mektuplu veda

26 Ağustos 2007 19:03 tsi
Sezer'e STK'lardan duygusal mektuplu veda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sivil toplum kuruluşlarını kabul etti. Davetliler, Sezer'e bir mektup sundu. Sezer'in "miras olarak çocuklarıma bırakacağım" dediği mektupta ne yazıyordu?

Yaklaşık yarım saat süren kabulün ardından Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adına dönem sözcüsü Gökhan Ecevit, ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sezer'e, 7 yıllık görevinden dolayı teşekkür etmeyi borç bildiklerini ifade eden Ecevit, Sezer’in bugüne kadar sergilediği Cumhurbaşkanı modelini bundan sonra da sergilemesini beklediklerini söyledi. Ecevit, “Atatürk'ün evinden hüzünle ayrıldığımız için üzgünüz” diye konuştu.

Yurtsever Hareket sözcüsü Bedri Baykam da yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine kimsenin tecavüz etmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Türkiye için zor bir dönemde görev yaptığına dikkat çeken Baykam, Sezer'in tüm ulusa güven veren, laik, demokrat, hukukun üstünlüğünden ödün vermeyen örnek tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kurduğunu belirtti.

Baykam, gazetecilerin soruları üzerine, görüşmede güncel konuları gündeme gelmediğini ancak, Sezer'in törenli bir devir teslim olmayacağını yinelediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer'e hazırladıkları bir mektubu takdim ettiklerini de belirten Baykam, Sezer'in, bu mektubu “en değerli anılardan birisi olarak saklayacağını ve çocuklarına bırakacağı en önemli miras olduğunu” söylediğini ifade etti.

Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adına Gökhan Ecevit imzasıyla Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulan mektupta şunlar dile getirildi:

“Cumhurbaşkanlığınız süresince, gerek hükümetlerin başının, gerek yasamanın başının, gerekse basının büyük bölümünün, Anayasa'ya bağlılığınızdan, laik düzenin yıpratılıp daraltılmasına şiddetle karşı koymanızdan dolayı, size nezaket ölçülerini aşan bir biçimde saldırılarını bir adım geri çekilmeden hak ettikleri yanıtı vererek karşıladınız. Bu tutumunuz bizim için hep canlı birer örnek olarak kalacaktır. Devletimizin üst kademeleri ile olan ilişkilerindeki eş güdüm konusunda gösterdiğiniz özveri ve çabalar, halkımızın büyük bir bölümü tarafından anlayışla ve takdirle karşılanmış ve sizden sonra bu yüce görevi üstleneceklere de örnek olması vazgeçemeyeceğimiz dileğimizdir.

Laik Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın eşi olarak çağdaş Türk kadınının, devrim geçirmiş bir ülke kadınının eksiksiz tutum ve görünümünü temsil eden saygıdeğer hanımefendinin ortaya koyduğu örnek, bu konuda sürdüreceğimiz savaşıma vazgeçilmez dayanak olacaktır. Ayrıca sayın Semra Sezer'in Ulusal Eğitim'e katkıları, kendilerine Cumhurbaşkanı eşleri arasında saygın bir yer edinmesinde en önemli nedendir. Ulusumuz, saygıdeğer eşinizin sahip olduğu nitelikleri içeren bir hanımefendiyi Çankaya'da görmekten her zaman onur duyacaktır.

Size kurtuluş savaşımızın en büyük atağının Kocatepe'den başladığı tarihi günün yıl dönümünde, en arı duygularımızla 10. Cumhurbaşkanımız olarak veda ediyoruz. Engin deneyimlerinizle sade bir yurttaş olarak sizi aramızda bir önder görmek de bize onur ve güç kazandıracaktır.”

haber7



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs