En Sıcak Konular

Zeyno'nun evliliği Ermenileri rahatsız etti

26 Ağustos 2007 11:08 tsi
Zeyno'nun evliliği Ermenileri rahatsız etti ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza'nın Hudson Enstitüsü Avrasya Politikaları Uzmanı Zeyno Baran ile evlenmesi Ermenileri rahatsız etti.

Ermeniler, Ermenistan işgali altında bulunan Yukarı Karabağ probleminin çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde kurulan Minsk Grubu Eş Başkanı Matthew Bryza'nın güvenilirliğini kaybettiğini öne sürdü.

Ari Ermeniler Birliği Partisi (AEBP) yetkilileri, Bryza'yı Türk yanlısı olmakla suçlayarak, Yukarı Karabağ probleminin çözümünde artık kendisine güvenilemeyeceğini iddia etti. Merkezi Moskova'da bulunan ve Ermeni yanlısı haberleri ile dikkat çeken Regnum Haber Ajansı'na konuşan AEBP yetkilisi, Bryza ve Baran çiftinin evliliğini klasik Yahudi-Türk işbirliği olarak adlandırdı. Parti yetkilisi, Bryza'nın eşini AGİT çerçevesinde yürüttüğü işlerden uzak tutamayacağını ve bu durumda daha önceden de Türk hayranı olan Bryza'nın artık güvenilir biri olmadığını savundu. Daha önce de Matt Bryza'nın Amerikan Yönetimi tarafından, Kıbrıs Rum Kesimi'nde büyükelçi olarak görevlendirileceği; ancak Zeyno Baran'la ilişkisi nedeniyle bunun engellendiği iddia edilmişti.

Bryza-Baran çifti, perşembe günü İstanbul'da yapılan bir törenle dünya evine girmiş, söz konusu düğünde birçok Türk yetkilinin yanı sıra, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan da yer almıştı. Bryza-Baran düğününe Azerbaycan da büyük bir ilgi göstermiş; Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov bizatihi törene katılırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çifte tebrik mesajı göndermişti. Davet edilip de düğüne katılmayan Ermenistan yetkilileri ise üzüntülerini bildirerek 'Kalplerimiz sizinle' mesajı göndermişti.

Yukarı Karabağ sorunu Ermenistan'ın 1992 yılında Azerbaycan topraklarını işgali sonucu ortaya çıktı. 30 binden fazla insanın öldüğü savaşlar 1994 yılına kadar devam etmiş ve bir milyondan fazla Azeri de mülteci konumuna düşmüştü. 1994 yılında taraflar arasında barış anlaşması yapması için oluşturulan Minsk Grubu 13 yıldır devam eden çabalarında herhangi bir mesafe almış değil. Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları 3-4 Eylül'de gerçekleşecek AGİT Minsk Grubu toplantısında yeniden bir araya gelecek.

zaman



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs