En Sıcak Konular

"Öldürmeyin, süründürün Hakim bey"

26 Ağustos 2007 10:13 tsi
ABD’de 4 yıl önce dayısı Sefa Gül’ü öldüren Sıtkı Özkardeş, önceki gün çıkarıldığı mahkemede, ömür boyu hapis, beş defa 30 ve bir defa beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eşini kaybeden Nazire Gül, hakimin "İdam ister misiniz" sorusunu, "Şı

ABD’nin Florida eyaletinin Clear Water kentinde Türklerin karıştığı bir cinayet davası, kurbanın eşinin ilginç beklenmedik çıkışıyla sonlandı. Cinayet olayı, mahkemede sunulan iddianameye göre şöyle yaşandı: Adanalı taksici Sefa Gül (50), izin gününde, 1.5 yaşındaki torunu İbrahim ile evde yalnızdı. Bu esnada eve giren Sıtkı Özkardeş (30), arkası dönükken dayısının kafasına tek el ateş etti. Öldüğünden emin olmak için, göğsüne de bir kurşun sıkan Özkardeş, ağlamaya başlayan küçük İbrahim’i de yanına alıp kaçtı. Yoldayken, Türkiye’den ABD’ye gelmesine yardımcı olduğu arkadaşı Yusuf Kurt’u arayarak, çok önemli bir işi olduğunu söyledi ve birkaç saat küçük yeğenine bakmasını istedi.

10 BİN DOLAR ÖDÜL

Bu sırada eve gelen Gül’ün damadı, kayınpederinin yerde yatan cesedi ile karşılaştı ve çocuğunun olmadığını farkederek polise haber verdi. Cinayet araştırması başltılırken, damadın patronu, İbrahim’i bulana 10 bin dolar ödül koydu. Tüm televizyonlar olayı haber yapınca, evinde İbrahim’e bakan Yusuf Kurt olayı öğrenerek, Sıtkı Özkardeş’i aradı. Özkardeş, ülkede kaçak olarak bulunduğu için, polise yakalanmaktan korktuğunu söyledi ve Kurt’tan, İbrahim’i bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakmasını istedi. Otoparkta tek başına kalan İbrahim, ağlamaya başlayınca bir kadının dikkatini çekti. Kadının polis çağırması üzerine, Özkardeş olay yerinden kaçtı. Çocuğu farkedip polise haber veren kadın da 10 bin dolar ödülün sahibi oldu.

SAÇ TELİ ELE VERDİ

İki hafta boyunca polis evde parmak izleri ve saç telleri topladı, civardaki dükkanların güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Bu aramalar sonucunda olay yeri ve minik İbrahim’in üzerinde Özkardeş’in saç teli bulundu. Ev yakınındaki bir kamerada da Özkardeş’in arabasının görüntüsü tesbit edildi. Bunun üzerine, iki çocuk babası katil zanlısı Sıtkı Özkardeş, çalıştığı benzin istasyonunda tutuklandı. Önceki gün görülun duruşmada yargıç Linda Allan, "Sıtkı tüm suçlamaları kabul etti. İşlediği suçtan dolayı ölüm cezası isteme hakkınız var. Karar sizin" deyince, genç yaşta eşini kaybeden Nazire Gül, "Onu şırınga ile öldürüseniz kurtulur. Biz cezasını ömür boyu çekmesini istiyoruz. Bu zaman içinde belki hatalarını anlar. Ayrıca bizim dinimizde Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz" karşılığını verdi.

Neden öldürüldü

Gelişmeleri Hürriyet’e anlatan Sefa Gül’ün oğlu Selçuk, babasının öldürülme nedenlerini şöyle anlattı:

"Sıtkı ile dayı-hala çocuklarıyız. Onların Amerika’ya gelmeleri için biz yardımcı olduk. Babam onlara her türlü maddi ve manevi desteği vermişti. ABD’de vatandaşlık elde edebilmek için boşanıp anlaşmalı olarak başkalarıyla evlendiler. Sonra tamamen ayrıldılar. Sıtkı’nın adı pek çok defa hırsızlık olaylarına karışmıştı. Bu yüzden babam onu sert bir şekilde uyarmıştı. Karısı, Sıtkı’yı sürekli anneme şikayet ediyordu. Karısını alıp striptiz kulüplerine götürüyormuş.

Babam, bir gece taksisi ile çalışırken Mine’yi bir başka Türk ile gezerken görmüş ve kendisini uyarmış. Sanıyorum, Mine de korkusundan Sıtkı’ya olayı, ’Sefa bana sarkıntılık yaptı’ diye anlatmış. Babamı bu olay yüzünden öldürdüğüne inanıyoruz."

hürriyet



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,261 µs