En Sıcak Konular

'Haluk Ulusoy'u linç etmek istiyorlar!'

25 Ağustos 2007 20:32 tsi
'Haluk Ulusoy'u linç etmek istiyorlar!' Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta, olaylı Trabzonspor- Sivasspor maçının ardından, bazı kişilerin ve özellikle de Trabzon yerel basınının eleştirilerine maruz kaldıklarını belirterek, "Bir takım insanlar Haluk Ulusoy’u li

Geçtiğimiz hafta yazılı olarak yapmış olduğu basın açıklamasının ardından Türkiye’de konuşulan isim haline gelen TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta DHA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamasının farklı yönlere çekildiğini ifade eden Usta, "Ben o açıklamanın altına imzamı tekrar atıyorum. Açıklamadaki, "Trabzonspor’a yanlış yapan bedelini öder’ şeklindeki ifademi, ’Yalnız Trabzonspor’a değil, Türkiye’deki tüm kulüplere yanlış yapanlar bedelini ödeyecektir’ cümlesiyle değiştiriyorum. Çünkü önceki ifadem yanlış anlaşılmalara neden oldu. Ayrıca, Trabzonspor’un başına bu türlü şeylerin gelmesi sebebiyle bu şekilde bir açıklama yapmıştım" şeklinde konuştu.
Trabzonspor-Sivasspor maçını yöneten Bülent Demirlek hakkında düşüncelerini de dile getiren İbrahim Usta, maçın hakeminin çifte standart uyguladığını vurgulayarak, "Hakemin İstanbul’daki maçta farklı, Trabzon’daki maçta ise farklı bir standart uygulamasını doğru bulmuyorum. Türkiye’nin her yerinde her takıma karşı kuralların eşit bir şekilde uygulanması gerekir. Eğer İstanbul’daki maç bitirildiyse, Trabzon’daki maçın son 30 saniyesi oynatılarak bitirilmesi gerekiyordu. Bu durumda biz zor bir pozisyona düştük, bizi zor durumlara düşürenler bunun mutlaka bedelini ödeyecektir" ifadelerini kullandı.

Trabzon’da, Trabzonspor’un zayıf düşürülerek gelecekte bir kongre hesabının yapıldığını ve Trabzonspor’un federasyon tarafından mağdur edildiğini düşünenlerin olduğunun altına çizen Usta, böyle düşünenlerinin yanlış bir yolda olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Trabzonspor’u küçük düşürecek bu türden planlar yapanları bir hain olarak görüyorum. Zaten ben Futbol Federasyonu tarafından Trabzonspor’un haklarının yenilerek zayıf düşürüldüğünü sezdiğim takdirde istifa ederim. Ama, basın bilinçli ve kasıtlı bir şekilde bazı yerlere çekiyor. Bazı kimseler bizleri federasyonda görmek istemiyor. Trabzon medyası tarafından Haluk Ulusoy’un maç esnasında maçın hakemini arayarak maçı "tehir et" şeklinde bir uyarısı olduğu yönünde yazılar yazıldı. Bu yazılar birileri tarafından yazdırılıyor. Bu şekilde Haluk Ulusoy’u linç etme operasyonunun olduğunu görüyorum. Ayrıca böyle bir çaba içerisine girenlerin içerisinde sağduyulu Trabzonluların olmadığını düşünüyorum" dedi.

"NURİ ALBAYRAK’IN AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULMUYORUM"

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın son günlerde federasyon ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Usta, şunları söyledi:

"Trabzonspor başkanının kulübün ceza alması halinde, ’Futbol Federasyonunun karşısında olacağım’ şeklinde açıklamasını doğru bulmuyorum. Futbol Federasyonu, yönetmelikler ne diyorsa onu yapar. Talimatlar neyi söylüyorsa, Trabzonspor’a bu yönde ceza verilmelidir. Hiç kimse de buna itiraz edemez. Futbol Federasyonun da hiçbir ferdi Trabzonspor’a karşı olamaz."

Ayrıca, şahsi olarak Trabzonspor’un Turkcell Süper Lig’de ve kupalarda başarılı olmasını istediğini belirten İbrahim Usta, "Trabzonspor her yıl heyecan yaratacak bir kadro oluşturarak şampiyonluğa oynamalıdır. Bordo mavili ekip Anadolu’nun öncüsüdür. Benim beklentilerim Trabzonspor’un başarılı olması yönündedir" şeklinde konuştu.

hürriyet



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs