En Sıcak Konular

'Darağacının ipinde cennet bahçelerini görenler...'

28 Nisan 2014 14:15 tsi
İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Akbaş: "Mısır halkını bu idam karalarıyla susturabileceklerini sananlar yanılıyor. Darağacının ipinde cennet bahçelerini gören Müslümanları bu tür korkutmalarla yıldıramazlar. Bunlar ancak darbecilerin sonl

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Mısır'da darbe karşıtı 683 kişi hakkında verilen idam kararına ilişkin, "Mısır halkını bu idam karalarıyla susturabileceklerini sananlar yanılıyor. Darağacının ipinde cennet bahçelerini gören Müslümanları bu tür korkutmalarla yıldıramazlar. Bunlar ancak darbecilerin sonlarını hızlandırır" dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında verilen idam kararlarını lanetlediklerini söyledi.

"Mısır'ın çağdaş firavunu Sisi'nin, Mısır’ın Müslüman halkını bu idam karalarıyla susturabileceklerini sananlar yanılıyorlar" diyen Akbaş, "Darağcının ipinde cennet bahçelerini gören Müslümanları bu tür korkutmalarla yıldıramazlar. Bunlar ancak darbecilerin sonlarını hızlandırır" şeklinde konuştu.

Mısır'daki bu insan hakları ihlalalerine göz yuman batıyı ve "Amerikancı Arap rejimlerini" de lanetlediklerini belirten Akbaş, "Türkiyede, 'Abdullah Öcalan asılacak' diye kıyameti kopartıp, insan haklarından dem vuran batı, Mısırdaki idam karaları karşısında üç maymunu oynuyor" ifadesini kullandı.

Mısır'daki idamlara tepki veren, oradaki Müslümanların sesini dünyaya duyuran Türkiye hükümetini bu konuda sonuna kadar desteklediklerini dile getiren Akbaş, "Elimizde imkan olsaydı, filien Mısır'daki kardeşlerimizin yanında olurduk ama şu an dualarımızla onlara destek vermeye çalışıyoruz.  Büyük devrimler, büyük acılar sonucu gerçekleşir. Mısır kıyamı da başarıya ulaşacak ve zalim firavunlar zulümleriyle beraber yok olacaktır" dedi.

- "Darbecilerin hukuksuz kararlarını tanımıyoruz"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal ise Mısır'da hukuk, adalet ve insan haklarının, batının zımni desteği ile sistematik bir şekilde katledildiğini söyledi.

Uluslararası camianın, Mısır'da yaşanan katliam ve insan hakları ihlallerini gözardı etmesinin ötesinde, gerek örtülü gerekse açıkça destek verdiğini ifade eden Yeşildal, Mısır halkının iradesini hiçe sayan ve katliama dönüşen bu süreci şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Yeşildal, hukuksuzlukta sınır tanımayan darbeci Sisi yönetiminin sözde mahkemelerle vahşetine hukuki kılıf uydurma çabalarının, dünya halklarının vicdanında çoktan mahkum olduğunu belirterek, "Bu suça ortak olan uluslararası tüm örgütler de darbeci Sisi'nin paydaşı hatta azmettiricisi olarak tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır. Hukuk, adalet ve hakkaniyetin hakim olduğu bir dünyanın tesisi için çalışan bir kurumun müntesipleri olarak, Mısırlı kardeşlerimizin iradelerinin sonuna kadar destekçisiyiz. Darbecilerin hukuksuz kararlarını tanımıyoruz" diye konuştu.

AA



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs