En Sıcak Konular

Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma açık

28 Nisan 2014 12:50 tsi
Diyarbakır Valisi Kıraç, Diyarbakır-Bingöl karayolunun ulaşıma açık olduğunu belirterek, "Yolda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. İlk zamandan itibaren mahsur kalan kimse yok" dedi.

Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolundaki inşaatı protesto eden bir grubun önceki akşam Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatmasının ardından yapılan çalışmalar sonucunda karayolu dün ulaşıma açıldı.
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolunun ulaşıma kapalı olduğuna dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.
 
Bazı kişilerin 26 Nisan akşamı Diyarbakır-Bingöl karayoluna kendi araçlarını park ettikten sonra arkadan gelen yüklü tırları yola çapraz şekilde park ettikten sonra araçların anahtarlarını aldığını anımsatan Kıraç, güvenlik güçlerinin olayın hemen ardından bölgeye ulaştığını kaydetti.
 
Kıraç, yola park edilen araçların anahtarları olmaması ve gönderilen çekicilerin araç kuyruğu nedeniyle park halindeki tırlara ulaşmasının zaman aldığını vurgulayarak, "İlk başta servis yolundan ulaşım sağlandı. Yolda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Yol üzerinde15 araç kaldı ama geçişi engellemiyor. İlk zamandan itibaren mahsur kalan kimse yok" ifadesini kullandı.
 
"Büyükşehir Belediye Başkanını davet ettim"
 

Yolun açılması için dün Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile de görüştüğünü hatırlatan Vali Kıraç, "Büyükşehir belediye başkanını davet ettim. 'Bu sizin de göreviniz, görev alın' diye konuştum. O da gayret göstereceğini ifade etti. Ben nasıl genel yöneticiysem o da mahallin, halkın seçtiği bir yönetici. Bu sıkıntıların aşılmasında bizimle ortak hareket etmesinin doğal olması gerektiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.
 
Önceki akşam Lice ilçesine bağlı Erginköy ve Birlik mahalleleri yol ayrımı mevkisinde, terör örgütü yandaşı bir grup tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle çok sayıda araç mahsur kalmış, dün yapılan çalışmalar sonucunda yol ulaşıma açılmıştı.

 

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs