En Sıcak Konular

ADL'ye sert yanıt: "Hepsini geri veririm"

25 Ağustos 2007 14:29 tsi
ADL'ye sert yanıt: Musevi kuruluşu ADL'nin Ermeni soykırımını tanıması açıklamasından hemen sonra gelen 'özür mektubunun' Başbakan Erdoğan'ın 'ödül resti' ile geldiği ortaya çıktı. Fikret Bila anlatıyor...

Erdoğan'dan Peres'e: Ödüllerini geri veririm
 

Hava Kuvvetleri'nin önceki günkü devir teslim töreninden sonra dün de Deniz Kuvvetleri'nin devir teslim törenindeydik. Oramiral Yener Karahanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı Oramiral Metin Ataç'a devretti. Devletin zirvesi bu kez Deniz Kuvvetleri karargâhındaki resepsiyonda bir araya geldi.

Erdoğan'dan Peres'e
Resepsiyonda Başbakan Erdoğan'la sohbet olanağı bulduk. Erdoğan'a, Musevi kuruluşu ADL'nin Ermeni soykırımını tanıdıklarına ilişkin açıklamaları üzerine İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le yaptığı konuşmayı sordum. Erdoğan şu yanıtı verdi:
"Ben Sayın Peres'i aradım. Üzüntülerimi bildirdim. Ayrıca dedim ki, 'Bu kuruluş bana ödül vermişti. Eğer Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili görüşleri buysa bu ödülün bir anlamı yok. Ben bu ödülü geri veririm. Bir taraftan bana, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na 'barış ödülü' veriyorsunuz.

Dünyada barışa katkılarımızı takdir ediyorsunuz. Sonra çıkıp Ermeni iddialarını tanıyoruz diyorsunuz. Bu durumda ben bu ödülü ne yapayım? Geri veririm.' Sanıyorum, Sayın Peres de hemen devreye girdi ve bu düzeltmeyi yaptılar. Konuşmamdan sonra da bana yeni metni geçtiler."

Başbakan, düzeltmede Peres'in girişiminin etkili olduğunu düşünüyor.
Erdoğan, yeni cumhurbaşkanına sunacağı 60. hükümetle meşgul. Yeni kabineyi yeni cumhurbaşkanına ne zaman sunacağını sorduğumda, "Mümkün olan en kısa zamanda. Çünkü işimiz var, yapacak işlerimiz çok" karşılığını verdi.

"Halaçoğlu'nunki kişisel"
Başbakan Erdoğan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun bazı Ermenilerin din değiştirdiğine ilişkin görüşlerine yönelik soruya ise şu karşılığı verdi:
"Konunun abartıldığını düşünüyorum. Sayın Halaçoğlu yaptığı çalışmanın kişisel bir çalışma olduğunu söyledi. Kurumsal bir açıklama yapmadı."

 


Milliyet
 

 



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,738 µs