En Sıcak Konular

Leman dergisini toprağa gömdüler

25 Ağustos 2007 13:48 tsi
Sendika üyeleri, Gül ailesiyle ilgili karikatür yayınlayan dergiyi toprağa gömdü

Türk Eğitim Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi, Leman dergisinin, Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün seviyesiz karikatürü ile ilgili olarak bir eylem yaptı. Eylemde sendika üyeleri dergi yöneticilerini protesto etmek için karikatürün çıktığı dergiyi toprağa gömdü.

Sendikanın Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, insanların en vazgeçilmez hürriyetlerinden birisi de inanç özgürlüğü olduğunu dile getirdiği eylemde, "İnsanları yaptıklarından dolayı eleştirebilirsiniz, ancak inançlarından ve inançlarının gereğini yerine getirmekten dolayı onları kınayamaz ve onlarla alay edemez, aşağılayamazsınız" dedi.

"İnsanların kişilik haklarına saldıramazsınız, hakaret edemezsiniz. Bu hakkı ne hiçbir yasa ne hiçbir ahlaki öğreti ne de bir din; kimseye vermemiştir" diyen Öztürk, "Leman dergisinin Hayrunnisa Gül hakkında çizdiği karikatür yukarıda saydığımız kuralların ve inançların hiçbirine sığmamaktadır. Bu düpedüz saygısızlık terbiyesizlik ve bir milletin inançlarına saldırıdır. Her ne olursa olsun hiç kimse bu milletin inançlarına örf ve âdetini saldırma hakkına sahip değildir. Bir kişinin eşinden dolayı şahsına yapılan saldırı kabul edilemez. Eğer bir probleminin varsa kişinin kendisiyle halledersiniz. Yoksa eşine salyalar akıtarak saldırmak kimsenin hakkı ve haddi değildir" diye konuştu.

Leman dergisinin yaptığı karikatürü aşağılık davranış olarak değerlendiren Türk Eğitim- Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi, olayı kınadıklarını ve derhal Gül ailesi ile Türk milletinden dergi yöneticilerini özür dilemeye davet etti.

Sendika üyeleri daha sonra tepkilerini dile getirmek için Leman dergisini kireçleyerek kimseye zarar vermesin diye toprağa gömdü.

 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs