En Sıcak Konular

Bakanlık döner sermaye işine el attı

25 Ağustos 2007 13:45 tsi
Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personele döner sermaye gelirlerinden ''daha adaletli bir dağıtım sağlanması'' için ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Yeni puanlama ve tanımlamalar getiren yönetmelik değişikliğiyle ''serbest meslek katsayısı'' da yeniden düzenlendi.

Buna göre, daha önceki düzenlemede mesleğini serbest olarak icra eden sağlık personelinden kurumlarda görev yapanlar için 0.3, kuruluşlarda görev yapanlar için 0.5, mesleğini serbest olarak icra etmeyen sağlık personeli için 1 olan ''serbest meslek katsayısı'', yapılan değişiklikle mesleğini serbest olarak icra eden sağlık personeli için 0.3, mesleğini serbest olarak icra etmeyen sağlık personeli için ise 1 olarak öngörüldü.

Kurumlarda özellik arz eden riskli bölümler arasına ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servisleri de dahil edildi. İnsani ve teknik yardım amacıyla bakanlıkça yurt dışına gönderilen personele de yurt içindeki doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik ve olağanüstü hallerde yapılan görevlendirmelerdeki ek ödemeler yapılacak. Değişiklikle performans ödemesi yapılırken esas alınan ''girişimsel işlemler listesi''ne yeni işlemler eklendi.

-''ADALETLİ DAĞITIM SAĞLANDI''-

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ek ödemelerde esas alınan bazı hizmet ve dallarla ilgili önceki düzenlemedeki birtakım hususlara itirazlar olduğunu belirterek, ''Örneğin 6 saatlik ağır bir ameliyata giren sağlık personeliyle nispeten daha az emek harcayan bir personel aynı performansı alabiliyordu. Zaten performansın hesaplanmasında pratikte bazı yanlışlıklar varsa bunlar etüt ediliyor, istatistikler değerlendiriliyor tekrar bir düzenlemeye gidiliyor'' dedi.

Bu yönetmelik değişikliğinin de gelen itirazlar ve yapılan değerlendirmeler sonucunda hazırlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, ''Böylece performans dağıtımında daha adil ve itirazlara meydan vermeyecek bir puanlama getirildi. Yeni düzenlemeyle kamu imkanları da zorlanmadan döner sermaye gelirlerinden daha düzgün bir dağıtım yapılacak'' diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, yapılan değişikliğin, sağlık çalışanlarının daha önce aldıkları döner sermaye paylarını azaltmadığını, sadece verdikleri hizmet gereği daha ağır işleri yapanlara adil bir dağıtım sağlanmasını öngördüğünü dile getirdi



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs