En Sıcak Konular

Halaçoğlu: 'Canı alan Allah'tır'

24 Ağustos 2007 22:08 tsi
Halaçoğlu: 'Canı alan Allah'tır' Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, verdiği beyanattan dolayı kendisine açılan davalara meydan okudu: Canı veren de alan da Allah'tır....

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Türk Tarih Kurumu Başkanı hakkında verdiği beyanattan dolayı suç duyurusunda bulunulmuştur ve savcılık hakkında soruşturma yapmaktadır. Yapsın, korkumuz yok Allah'ın izniyle. Hiçbir zaman da yılmak gibi bir korkumuz yok" dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen "Milli Mücadele ve Milli İrade" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Halaçoğlu, konferans sırasında, Kayseri'de katıldığı bir sempozyumda "Kürtler Türkmen, Kürt Alevileri Ermeni kökenli" sözleri hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan incelemeyle ilgili konuştu. Verdiği bir beyanattan dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını hatırlatan TTK Başkanı Halaçoğlu, "Yapsın, korkumuz yok Allah'ın izniyle. Hiçbir zaman da yılmak gibi bir korkumuz yok" dedi.

"Neden korkuluyor Türk denmekten? Türk olarak yaşamak neden zor? Türkiye'de Türk mü yok yoksa? Bunu söylediğin zaman 'ırkçısın' diyorlar" diyen Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Bir bilim adamı çalışma yapıyor ve bir şeyler ortaya koyuyor. Öteki ben şuyum dediği zaman, hiçbir zaman ırkçılık olmuyor. Ama diyorsun ki; Türkler yaşıyor burada, aşiretler var dediğimiz zaman. Haa kafatasçı, ırkçı, faşist. Hani insan hakları vardı, hani bilimsel araştırma özgürlüğü vardı. Onlar nerde kaldı. Bunu söylüyorlardı, bunları söyleyenler. Nerde onlar, hani 301'i reddedenler? Türk Tarih Kurumu Başkanı verdiği beyanattan dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur ve savcılık hakkımda soruşturma yapmaktadır. Yapsın, korkumuz yok Allah'ın izniyle. Hiçbir zaman da yılmak gibi bir korkumuz yok."

"ALLAH BİR CAN VERMİŞ ALACAKTA ODUR"

Zaman zaman milli mücadeleyi veren insanların durumunu, çektiklerini düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Ya bizim bir elimiz yağda, diğer elimiz balda. Niye söylemeyeceğiz. Neden korkuyoruz ki. Allah bir can vermiş, alacakta odur. Başka kimse değil. Ama milletimizin uyanması gerekir. Milletimizin bir şeyleri hissetmesi gerekiyor. O milli mücadele ruhuna ermesi gerekiyor. Hepimiz kenara çekilmeyelim. Nedir yapılmak istenen? Geçmişte, Sevr'i bana dayatanlar, bugün başka bir türlü Sevr'i dayatıyorlar. Fikirle dayatıyorlar. Onların karşısına fikirle çıkacağız. Kalemle çıkacağız" diye konuştu.

ATSO Meclis salonunda gerçekleşen konferansa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mustafa Akduman, Afyonkaranisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, ATSO Başkanı Melih Yurter, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın sonunda ATSO Meclis Başkanı Cemalettin Gürel, Halaçoğlu'na plaket takdim etti.
haber7



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,095 µs