En Sıcak Konular

İsrail askerlik yapmayanı rezil edecek!

24 Ağustos 2007 20:48 tsi
İsrail askerlik yapmayanı rezil edecek! İsrailliler, askere gitmek istemeyen gençleri toplumdan afaroz etme ve rezil etme gibi yöntemler geliştirmeye başladı.

İsrail iş dünyası ve devlet büyüklerinin aldığı ortak bir kararla askere gitmek istemeyen gençlerin toplumdan dışlanması sağlanacak.

Özellikle ünlü olup da askerlik yapmak istemeyen kadın ve erkek gençlere iş çevreleri kapılarını kapatmaya hazırlanırken devlet de bunları çağırmadan deşifre etmeye çalışacak.

İsrail Ordu Radyosunun verdiği bilgiye göre İsrail Savunma Gücü ( IDF)'ne katılmak istemeyen ve iş arayan asker kaçaklarının toplumdan dışlanıp, rezil edilmesi için farklı endüstri kuruluşları, girişimciler ve sosyal gruplar tarafından bir dilekçe yayımlandı.

Dilekçede şu ifadeler yer veriliyor:

“Biz İsrail toplumunun geleceği, değerleri ve birliği için endişelenen insanlarız, ve uzun bir süredir toplumda iş istihdam ediyoruz ve (istisna durumlar saklı kalmak şartıyla) İsrail ordusuna hizmet vermeyi veya İsrail toplumuna sosyal hizmet vermeyi reddeden erkek ve kadınları reddediyoruz.”

Dilekçeye imza atanlardan Hilik Tropper, İsrail Ordu Radyosuna “ Politik düzlemde de bir şeyler yapılması önemli ama askerden kaçan bu kişilerin rezil edilip mimlenmesine toplum kurumları ve halk tarafından da destek verilmesine ihtiyaç var.

Tropper, “Aslında hükümetin bu mevzuda önemli bir rolü var ama bir bu olayı halkın mahkemesine taşımak istiyoruz. Halkın açık bir şekilde ulusal hizmetin ve askeriyenin ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulaması lazım.”dedi.

Ulusal kutlama törenlerinde askerden kaçan sanatçıların çağırılmaması ve bunların deşifre edilmesi de İsrail gündeminde.

Bu arada hükümet tarafından bir ya da iki yıl gönüllü askerlik yapmayı reddedenlerin ifşa edileceği bir yayın geçtiğimiz Pazar günü hizmete girdi.
dünya bülteni



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs