En Sıcak Konular

KDP, DTP'den arabuluculuk istedi!

24 Ağustos 2007 20:41 tsi
Aralarında Grup Başkanvekili Selma Irmak ile Batman Milletvekili Bengi Yılmaz'ın da bulunduğu DTP heyeti, Kürdistan Demokrat Partisi'nin Ankara Temsilciliğini ziyaret ederek, Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai'le görüştüler.

Safin Dizai, görüşmede, DTP heyetine Türkiye ilişkilerini “önemli ve gerekli” gördüklerini belirterek, DTP’lilerden Türkiye ile kendileri arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi yönünde rol oynamalarını ve arabulucu olmalarını istedi. DTP Genel Başkanvekili Selma Irmak ise talebe olumlu yaklaştıklarını ifade etti.

Dizai, “Türkiye ile ilişkileri önemli ve gerekli görüyoruz. Fakat seçim öncesinde, bizim üzerimizden propaganda yapılıyordu. Sizler de Meclis'te grubu olan bir parti olarak, Türkiye ve Federal Kürdistan Bölge Yönetimi arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde rol oynayabilirsiniz" dedi.

BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

DTP Genelbaşkanvekili Selma Irmak, Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve MYK Üyesi Kemal Aktaş'tan oluşan DTP heyeti, bugün KDP Ankara Temsilciliği'ni ziyaret ederek Musul'un Şengal İlçesi'nde Yezidi Kürtlere yönelik gerçekleştirilen katliam nedeniyle başsağlığı diledi.

DTP heyetini KDP Temsilcisi Ömer Mirani ve KDP'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai karşıladı.

Ziyarette, Şengal'de gerçekleşen saldırının planlı bir şekilde yapıldığını öne süren Selma Irmak, bununla Kürt halkına bir mesaj verilmek istendiğini ileri sürdü. Irmak, "Bu katliam, Kürt halkının henüz kabullenilemediğini, halkın iradesinin yok sayıldığını ve çözümün katliamlarda arandığını gösteriyor" diye konuştu.

"KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEĞİL"

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, “Kürtler’in büyük bir halk” olduğunu belirterek, birlik olmanın önemine vurgu yaptı. Yıldız, “Kürtlerin sevinçte de üzüntüde de birbirinin yanında olması” gerektiğini belirtti. Yıldız, "Kürtler artık eski Kürtler değil. Bölgeye giderek, duygularımızı oradaki halkla paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

"PEŞMERGE GÖNDERİLMESİNİ TARTIŞIYORUZ"

KDP'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizai, Kürtlerin sürekli katliamlarla karşılaştığını belirterek, Yezidi Kürtlere hem inanç hem de ulusal yönden saldırılar yapıldığını savundu. Dizai şunları ifade ett:

“Bu bölgelerde yaşayan Kürtler, sıkıntı yaşıyor. Kontrolümüz dışında olan bölgelerin, Irak devleti tarafından korunması gerekiyor. Devlet bunu yapamıyorsa, bu bölgelerin farklı bir şekilde korunması gerekir. Şu an, oralara peşmerge gönderilmesi konusunu tartışıyoruz." DTP'lilerin KDP'ye ziyaretleri bir saat sürdü.

milliyet



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs