En Sıcak Konular

Yahudi lobisi özür diledi: İşte mektup!

24 Ağustos 2007 20:40 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Ermeni olayları konusunda tutum değiştirdiği bildirilen, ABD'deki Yahudi lobisi ADL'in Başbakanlığa bir faksla açıklama gönderdiğini belirterek üzüntülerini dile getirdiğini söyledi.

TBMM Genel Kurul 11. cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylama sonrası çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Şimon Perez ile bir görüşme yaptınız. Amerika'daki Yahudi lobisinin geri adım atığına dair haberler var, bu konudaki gelişmeler nelerdir?” sorulması üzerine, ADL'in açıklamasının yazılı metnini faks olarak geçtiğini belirterek, “Bize yönelik bu açıklamadan dolayı özellikle bizim hasiyetlerimizi paylaştıklarını ve yaptıkları yanlışı da bize gönderdikleri yazılı faksta ifade ettiler” dedi.

Erdoğan, “Bundan dolayı da üzüntülerini ifade ettiler. “Ellerinden gelen bütün destekleri bugüne kadar nasıl verdilerse, bundan sonra vereceklerini ifade etiler" dedi.

“ADL'den gelen faksla Bunu dünyaya deklare edecekler mi yoksa Başbakanlığa gelen faksla sınırlı mı olacak?” soruya Erdoğan, “Hayır. Kendi sitelerine girdi zaten” cevabını verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin Ermenistan'a sözde soykırım iddialarını, tarihçiler, arkeologlar ve siyaset bilimcilerin de içinde bulunduğu bir komisyon tarafından çalışılması söylediğini, ancak bugüne kadar Ermenistan'dan herhangi bir cevap almadıklarını sözlerine ekledi.

Mektubun tam metin tercümesi söyle:

"Sayın Başbakan,

Size bu çok zor zamanda yazarak, son günlerde sizde ve Türk halkında yol açtığımız acıdan dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü dile getiriyorum. Geçmişte, Türkiye ile ilişkimizde ortaya çıkan bazı kayda değer engelleri aştık, ve sizin hükümetinizle ve sizden önceki hükümetlerle yakın ve sıcak bir ilişki geliştirmiş olmamız, ADL için en yüksek şereftir.

Size, hükümetinize ve Türk halkına en üst düzeyde saygı duyuyoruz. Dolayısıyla ADL'i, teşkilatımıza derin ve kalıcı zarar vermekle tehdit eden çok zor bir durumdan kaynaklanan son olaylar neticesinde dostluğumuzun sıkıntıya girdiğini bilmek, iki misli acı verici. Niyetimiz, kesinlikle Türk halkını ve liderlerini incitmek veya utandırmak değildi.

Bizim güçlü arzumuz, dostluğumuzu derinleştirmektir. Yahudi halkına ve Türkiye'ye çok iyi hizmet eden ilişkilerimizi güçlendirmek için yollar bulmaya devam etmeyi üstleniyoruz ve bütün halklar arasında anlayış, saygı ve hoşgörüyü ilerletmek için sizinle çalışmamızın devam etmesini bekliyoruz.

Saygı ve takdirlerimle,

Abraham Foxman

Ulusal Direktör"
hürriyet



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs