En Sıcak Konular

Dört ili birden sel vurdu

24 Ağustos 2007 16:10 tsi
Küresel ısınma ve kuraklık haberleri bir yana Türkiye'nin bir çok bölgesini sel vurdu. Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen selde 1 kişi sulara kapılarak hayatını kaybetti

Van- Hakkari karayolu selden dolayı 3 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. Samsun'da ise aşırı yağış sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Çatıda bulunan bir kadın yıldırım çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Bu arada Bingöl'ün Solhan ilçesinde meydana gelen selde 20 ev zarar gördü. Erzurum'un Narman ilçesinde ise meydana gelen selde, 7 köyde ve tarım arazilerinde hasar oluştu. Sel nedeniyle Erzurum-Pasinler kara yolunda 23. kilometreden itibaren ulaşım sağlanamıyor.

BAŞKALE'DE 1 KİŞİ SELE KAPILARAK ÖLDÜ

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen selde 1 kişi sulara kapılarak hayatını kaybetti. Van- Hakkari karayolu selden dolayı 3 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı.

Başkale ilçesinde aniden bastıran ve etkisini arttırarak devam eden yağış sonrasında sel meydana geldi. Yağışlar sonrası ilçeye bağlı Mahmutabat köyünde ikamet eden German Y.(13) sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

German Y. nin cesedi köylüler tarafından köyün 30 kilometre uzağında bulundu. Cenaze Başkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. German Y.nin akrabaları hastanede sinir krizleri geçirdi.

Öte yandan meydana gelen selden sonra Van-Hakkari karayolu 3 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. Yolun açılması için karayolları ekipleri geç kaldığından Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer'in talimatlarıyla dozer gönderildi. Sel sonrasında Mahmutabat, Sallıdere, Erek, Azıklı, ve Erenler köyü yolların kullanılmaz hale geldiği belirtilirken, Köy Hizmetleri ekiplerinin kapanan yolları açmak için çalışma başlattığı açıklandı.


Başkale Kaymakamlığı'na vekâleten bakan Gürpınar Kaymakamı Ali Özkan, ilçeye bağlı 5 köyde maddi hasar oluştuğunu ve 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

SAMSUN'DA AŞIRI YAĞIŞ VE SEL...

Samsun'da aşırı yağış sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, aşırı yağışın getirdiği olumsuzluklar günlük yaşamı etkiliyor.

Gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran aşırı yağış sonucu kentin bir çok bölgesinde taşkınlar oluştu. Bazı mahallelerde sele dönüşen taşkınlarda çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bir çok bölgede bozulan yollar nedeniyle araç trafiği aksarken, elektrik ve telefon hatlarındaki arızalar nedeniyle de günlük yaşam olumsuz etkileniyor.

Taşkınlar sonucu ev ve iş yerlerinin yanı sıra çok sayıda araç da zarar gördü. Arızalar ve olası olumsuzluklara karşı doğalgaz kesintisine de gidildi.

Yaşanan gelişmeler üzerine kriz merkezi oluşturulurken, yetkililer yağışın neden olduğu zararın ilerleyen saatlerde netlik kazanacağını söylediler.

ÇATIDAKİ SULARI TEMİZLEMEYE ÇALIŞAN BİR KADIN YILDIRIM İSABET ETMESİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Samsun'da aşırı yağış sonucu su baskınlarından kentin büyük bölümü etkilenirken, yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yağış, kentin bir çok bölgesinde taşkınlara neden olurken, çok sayıdaki ev iş yerinin sular altında kaldığı baskınlarda, onlarca araç da hasar gördü.

Su baskınlarına uğrayan yerler arasında çeşitli hastane ve kamu kuruluşlarına ait binalar da bulunuyor.

Kalkanca Mahallesi'nde çatıdaki suları temizlemeye çalışan Sevgi Akgül (26), yıldırımın isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Altyapının zarar görmesi nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda ciddi tahribat oluşurken, araç trafiğinde de aksamalar yaşanıyor.

Öte yandan, suların çekilmesinin ardından kentin büyük bölümü çamur altında kaldı. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli kuruluşlara ait ekip ve iş makineleri ile temizleme çalışmalarına başlandı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi ise olumsuzlukların en kısa sürede giderebilmesi ve alınacak tedbirlerle ilgili toplandı.

Ulaşımın aksadığı yerlerde Emniyet Müdürlüğüne ait araçlarla vatandaşlara yardımcı olunmaya çalışılıyor. Güvenlik güçleri tarafından mahallelerde olası hırsızlık olaylarına karşı gerekli önlemler alınırken, su baskınlarına uğrayan ve yardım talebinde bulunmak isteyen vatandaşlara da megafonlarla duyuru yapılıyor.

Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda önümüzdeki saatlerde açıklama yapılacağını bildirdiler.

Bu arada, kentin sel ve su baskınlarından en çok etkilenen bölgeleri arasında yer alan Saitbey Mahallesi, Barış Bulvarı ve Saathane Meydanı ve yöresindeki görüntüler, olayın boyutlarını daha iyi ortaya koyarken, sökülen kaldırım taşları ve asfalt blokları yer yer 1 metrelik yükselti oluşturuyor.

SEL SULARINA KAPILIYORDU-

Diğer taraftan, su baskınları sırasında görev yapan ekipler de çeşitli olumsuzluklarla karşılaşıyor. DHA muhabiri sel sularına kapılmaktan son anda kurtarıldı. Barış Bulvarı'nda görüntü almak isteyen Şenol Çakır, bir anlık dikkatsizlik sonucu yaklaşık 3 metre derinliğindeki menfeze düşmekten son anda kurtulurken yanında bulunan ekipmanlar ise zarar gördü.

Bir çok bölgede de su baskınları nedeniyle zarar gören çok sayıda aracın terk edildiği de gözleniyor.

Bu arada kentin büyük bölümüne yeniden elektrik verilmeye başlanırken, yetkililer, elektrik ve telefon hatlarıyla ilgili arızaların giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

SOLHAN'DA 20 EV HASAR GÖRDÜ

Bingöl'ün Solhan ilçesinde meydana gelen selde 20 ev zarar gördü.

Bingöl Vali Vekili Vedat Yılmaz, Solhan ilçesinde aşırı yağış ve dolu nedeniyle meydana gelen selde, 20 evin zarar gördüğünü belirtti.

Bazı köy yollarında da hasar oluştuğunu ifade eden Yılmaz, bu yollarda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Evleri zarar gören vatandaşların geceyi akrabalarının yanlarında geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Bayındırlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, hasar tespit çalışmalarına başladılar. Evleri zarar gören vatandaşlarımız için Kızılay tarafından bölgeye 30 çadır ve çok sayıda yatak gönderildi. Kızılay'ın gönderdiği seyyar mutfak da kuruldu. Bugünden itibaren selden zarar gören vatandaşlara sıcak yemek dağıtımına başlayacağız.''

ERZURUM'UN NARMAN İLÇESİNDE MEYDANA GELEN SELDE, 7 KÖYDE HASAR OLUŞTU

Erzurum'un Narman ilçesinde meydana gelen selde, 7 köyde ve tarım arazilerinde hasar oluştu. Sel nedeniyle Erzurum-Pasinler kara yolunda 23. kilometreden itibaren ulaşım sağlanamıyor.

Narman'da aşırı yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle Kışlaköy, Kilimli, Namıkçavuş, Göllü, Toygarlı, Yanıktaş ve Araköy'de bazı köprüler, kara yolları ve tarım arazileri zarar gördü.

Narman Kaymakamı Ümit Cavuldak, yaptığı açıklamada, ''Kaymakamlık, Karayolları ve DSİ ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürüyor'' dedi.

Bazı köylerde elektrik ve su kesintisi yaşandığını da belirten Cavuldak, şunları kaydetti:

''Sel nedeniyle 7 köyümüzde hasar meydana geldi. Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 3 köprünün selden zarar gördüğünü ve Erzurum-Pasinler kara yolunun 23. kilometresinden itibaren ulaşımın sağlanamadığını belirledik. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma bilgisinin şu ana kadar bizlere ulaşmaması tek tesellimiz.''

Cavuldak, hasar tespit çalışmalarının ardından selden zarar gören vatandaşlara gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Haber 10

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs