En Sıcak Konular

Komutanlar Hayrünnisa Hanım'la yan yana gelecek

24 Ağustos 2007 14:35 tsi
Komutanlar Hayrünnisa Hanım'la yan yana gelecek Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde yemin töreni ilginç bir görüntüye sahne olacak. Hayrünnisa Gül ve komutanlar, törene katılmaları halinde yan yana localarda oturacaklar gibi görünüyor!

Saliha Çolak'ın haberi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda aynı gün yapılacak olan yemin töreni, türban tartışmasına kilitlenen sürecin en ilginç görüntüsüne sahne olabilecek.
Seçim beklendiği gibi sonuçlanır ve komuta kademesi yemin törenine gelirse, askerler türbanlı cumhurbaşkanı eşi Hayrünnisa Gül ile yan yana oturacak.

10 adet özel davetiye

28 Ağustos'ta, seçimin üçüncü turunda 11. Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Gül'e, aynı gün akşam saat 18.00'de yapılacak yemin töreni için 10 adet özel davetiye verilecek. Aile "katılmama" kararı almazsa, Gül'ün eşi, çocukları, anne ve babasıyla kardeşlerinden oluşacak davetli topluluğu, bu kez ziyaretçilerin bulunduğu izleyici locası yerine "cumhurbaşkanlığı locasında" yerini alacak.
Cumhurbaşkanı koltuğu ile birlikte ön sıradaki koltuklar boş kalacak. Bu bölümde sadece Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri yerini alacak. Gül'ün yakınları da ikinci sıradan itibaren cumhurbaşkanlığı locasında oturacak.
Milletvekili yemin törenine katılmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, tüm yurtta ordu merkezlerinde 101 pare top atışıyla selamlamaya hazırlandıkları yeni cumhurbaşkanının yemin törenine davet edildi.
Komutanlar törene gelirse, 30 Ağustos resepsiyonuna davet etmedikleri türbanlı cumhurbaşkanı eşi Hayrünnisa Gül ile yan yana oturacak.
Komutanlar, yemin törenine katılıp katılmayacakları konusunda TBMM Başkanlığı'na henüz bilgi vermdi.

Frak yok

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Gül'ün, yemin etmeye frak yerine koyu renk takım elbiseyle geleceği öğrenildi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den sonra TBMM İçtüzüğü'ne, "yemin töreninde koyu renk elbise giyilir" kuralı getirilmişti. Sezer, yemin ederken frak giymemişti.

Semra Sezer'in elini sıkmışlardı

16 Mayıs 2000'de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yemin törenine katılan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile kuvvet komutanları, törende yanlarındaki cumhurbaşkanlığı locasında oturan Semra Sezer'in elini sıkmıştı.

Milliyet



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs