En Sıcak Konular

Kadınlar kocalarını neden aldatır?

24 Ağustos 2007 14:17 tsi
Kadınlar kocalarını neden aldatır? Boşanma davalarına bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne her gün daha fazla 'kadın aldatması' geliyor. Kadınlar eşlerini genellikle işyerindeki arkadaşlarıyla aldatıyor. İhanet nedeni 'kocaların bakımsızlığı'. Bu aşkları yine işyerindeki arkadaşlar koca

Türk evliliklerinde yaşanan değişim, Yargıtay üyelerinin önüne giden dosyalardan okunuyor. 'Aldatma'da kadınlar, erkeklere yetişiyor. Kadının aldatması nedeniyle açılan boşanma davalarındaki artış üyeleri de şaşırtırken 'işyeri' aşklarına dikkat çekiliyor.
Boşanma davalarının karara bağlandığı Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyeleri, kocalarını aldatan kadınların sayısında artış olduğunu söylüyor. Önceki yıllarda eşlerini aldatan erkeklerin sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Yargıtay üyeleri, "Son yıllarda karısı tarafından aldatıldığı için boşanma davası açan erkeklerin sayısında büyük bir artış var. Kadınlar da artık erkekler kadar aldatıyor" yorumunu yaptı.
Her yıl binlerce boşanma davasının temyiz incelemesini yaptıklarını belirten Yargıtay üyeleri, 'ihanet' gerekçesiyle açılan davalarda kocalarını aldatan kadın sayısındaki artışın dikkat çekici boyutlara ulaştığını vurguladı.
Yargıtay üyelerinin, önlerine gelen dosyalara ilişkin gözlemleri şöyle:


Evli kadınlar kocalarını genellikle işyeri arkadaşıyla aldatıyor.

Bakımlı erkekler şanslı!


İşyerindeki arkadaşıyla kocasını aldatan kadınların yine işyerindeki arkadaşları tarafından kocasına ihbar ediliyor.

Kocalarını aldattıklarını itiraf eden kadınların büyük bir bölümü kocalarının bakımsız olmasından yakınıyor ve bu gerekçelerle bakımlı olan erkeklerle birlikte olmaya başlıyor.

Hâkimleri çocuklar zorluyor
Yargıtay üyeleri, kocalarını aldatan çocuklu kadınların boşanma davasında en çok çocukların durumunun kendilerini çok zorladığını belirtiyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir üye, "Aldatanın kadın veya erkek olması önemli değil. Ancak, çocuklu ailelerde çocuklar bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Bu nedenle kocasını aldatan kadına çocukların velayetinin verilmemesi yönünde kararlara da imza atıyoruz" dedi.
Yargıtay üyelerinin diğer bir belirlemesi de, geliri olan kadınların, aldatma veya diğer gerekçelerle daha sık boşanma davası açmaya başladıkları yönünde:
"Eskiden erkekler boşanma davası açardı. Şimdi kadınlar da en az erkekler kadar boşanma davası açıyorlar. Ekonomik bağımsızlığı olan kadınlar eşlerini boşamaktan çekinmiyor. Özellikle büyük kentlerde, metropollerde yaşayan kadınlar daha evliliklerinin ilk üç ayında boşanma davası açarak eşlerinden boşanıyor."

Radikal



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,556 µs