En Sıcak Konular

DİSK rock'çı oldu

24 Ağustos 2007 12:37 tsi
DİSK rock'çı oldu Türkiye sendikal hareketi içinde sert yöntemler benimsemesiyle tanınan, bazıları çatışmalara sahne olan yüzlerce greve imza atan DİSK, barışa şarkılar söylemek için BarışaRock Festivali'ne gidiyor.

ÇALIŞARAK BARIŞAROCK
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi işçiler, İstanbul'da bugün başlayacak BarışaRock Festivali'ne katılıyor. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Her şey grev değil. BarışaRock gibi festivaller de bizim için zemindir" diye konuştu.
Türkiye sendikal hareketi içinde, diğer kuruluşlara göre daha sert yöntemler benimsemesiyle tanınan ve şimdiye kadar bazıları çatışmalara sahne olan yüzlerce greve, direnişe imza atan DİSK, barış şarkıları söylemek için BarışaRock Festivali'ne gidiyor.
Festivalin en aktif katılımcıları arasında yer alan DİSK üyesi işçiler, bir de stant açacaklar. Festivalin kendileri için öneminin arttığını vurgulayan DİSK Genel Başkanı Çelebi, "Türkiye'de birçok müzik festivali var, ama bu farklı. Daha içten ve samimi bulduğumuz bir festival. Beş yıldır varız. Orada söyleşiler oluyor. Genç-Sen ile faaliyetimiz oldu" dedi.
Festivalin bu yıl ayrı bir önemi olduğunu belirten Çelebi, "Bu kadar kuşatılan gençlikle buluşmak için çok önem veriyoruz. İşsizlik, yoksulluk sorunu artıyor" diye konuştu.


Araç kaldırılacak
BarışaRock'a katılımın, DİSK'in mücadele anlayışını geliştirmesi ve mücadele biçimlerini çeşitlendirmesini ifade ettiğini belirten Çelebi, şunları söyledi:
"DİSK olarak yalnızca işçi sorunları, kendi üyelerimizin hakları alanında daralmak istemiyoruz. Bu tür buluşmalar, toplumun diğer kesimleri ile diyalog sağlıyor. Gençlerle buluşma da bir örgütlülük. Festivale katılım DİSK'in mücadele anlayışını geliştirmesi, mücadele biçimlerini çeşitlendirmesidir. Mücadele yalnızca grev ve miting değil. BarışaRock gibi festivaller de bizim için zemindir. Grev her şey değil. Festival için bazı yerlerden araba kaldırılacak, üye arkadaşlarımız katılacaklar."

 

21 kuruluş stant açacak

Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden biri olarak gösterilen BarışRrock, İstanbul Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda bugün başlıyor. 26 Ağustos'a kadar sürecek festivalde film ve belgesel gösterimleri yapılacak. 31 tiyatro topluluğu gösteriler sunacak. Katılımcılar, oluşturulacak grafiti, dövme, şarap yapma, bileklik yapma, parça kumaşlarla giysi, eşya yapma, origami, kukla, ritm, doğaçlama tiyatro, satranç atölyelerinde zaman geçirebilecek.
Festivalde Arşmahal, Gevende, Narkoz, Zilzurna, Hipnoz, Nev, Bülent Ortaçgil, Aylin Aslım, İhtiyaç Molası, Demir Demirkan, Yeni Harman, Teneke Trampet, Moğollar, Zardanadam, Bulutsuzluk Özlemi, Ayılar, Kiralık Orkestra, Moral, Hariçten Gazelciler, Yaşar Kurt-Arto Tunç Boyaciyan, Efsun Zardanadam gibi müzisyenler ve müzik grupları sahne alacak.
Festival alanında stant açacak kuruluşlar şöyle:

AGOS gazetesi, n DİSK, n TMMOB, n DİSK/Birleşik Metal-İş, n Genç-Sen, n Karakedi Kültür Merkezi, n Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, n İstanbul Eczacılar Kooperatifi, n Bir Umut Derneği, n Tüm Engelliler Derneği, n Mahalle Afet Gönüllüleri, n Trabzonsport.com, n Fenerbahçe, n Forza Livorno, n Yüzde 52
Mülksüzler Radyo, n Kuş Gözlemcileri, n İğne Oyası-Kadınların Düş Kolektifi, n Sınır Tanımayan Hekimler, n Uluslararası Af Örgütü, n Sivilce Mizah dergisi gibi.

 

Sanatçılardan DİSK'e destek


KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
 Festivalin katılımcıları, işçi örgütlerinin BarışaRock'ta yer almasını olumlu karşıladı:
Nejat Yavaşoğulları (Bulutsuzluk Özlemi): DİSK'in katılımına olumlu bakıyorum. O tip kuruluşlar gençlere ait gibi bilinen rock müziğine mesafeli durmuşlardır. Şimdi bunun aşıldığını görmek beni mutlu ediyor. BarışaRock, para olmadan yapılan bir festival. Ne seyirci bilet satın alıyor ne de gruplara ücret ödeniyor. Çevreci, emekten yana, savaş karşıtı örgütlerle işçi örgütlerinin yan yana olması festivali daha anlamlı kılıyor. Tam anlamıyla farkına varılmasa bile dünyada da önemli bir olay BarışaRock. Türkler bazen güzel şeyler de yapıyor.
Bülent Ortaçgil: Ben BarışaRock alanında her kesimin bulunmasından hiç rahatsız olmadım. Böyle ücretsiz, herkese açık bir festivali sahiplenmek, yaşatmak için tüm sivil toplum örgütlerinin işin içinde olması gerekiyor.


DİSK GENEL SEKRETERİ:


Topluma karşı sorumluyuz
AA
DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada, Filistin'den, Irak ve Afganistan'a uzanan, gün geçtikçe boyutları artan bir savaşın sürdüğünü söyledi.
Çam, böyle bir ortamda "Şarkılarımız Yeryüzüne, Evimiz Dünya" sloganıyla bir karşı festival düzenleyen BarışaRock girişiminin, on binlerce genci bünyesinde toplayarak savaşa karşı önemli bir barış zemini oluşturduğunu vurguladı. DİSK'in, kendini yalnızca üyelerinin çıkarlarını korumakla sınırlamayıp tüm topluma karşı sorumlu olduğunu bilerek hareket eden ve bu nedenle ülkenin tüm sorunlarını kendi sorunu olarak gören bir örgüt olduğuna işaret eden Çam, şunları kaydetti:
"Bunu vatandaşlık bilincinin, toplumun örgütlü ve öncü gücü olmanın bir gereği olarak hakkıyla yerine getirmeye çalışan, bütün bunlardan dolayı da ülkemizde demokrasinin sağlam kalelerinden biri olan DİSK, geçmiş yıllarda olduğu gibi BarışaRock 2007'ye katılma kararı almıştır. Gençlerimizi BarışaRock'a katılmaya davet ediyoruz."

Milliyet



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,451 µs