En Sıcak Konular

CHP, parti gazetesini kapattı

24 Ağustos 2007 11:03 tsi
CHP'nin seçim yenilgisi partinin yayın organlarını da etkiledi. Her sayısında CHP'nin tek başına iktidar olacağı iddiasında bulunan Halk Gazetesi, yayın hayatına nokta koydu.

Habib Güler'in haberi

15 günde bir 100 bin adet basılan gazete, ücretsiz olarak dağıtılıyordu. CHP'nin Ekonomi Bülteni adlı yayın organı da gazeteyle aynı kaderi paylaştı. Halk TV adlı televizyon kanalı ise şimdilik yayınlarını uydu üzerinden sürdürüyor. Medyada yeteri kadar yer bulamadığı gerekçesiyle kendi yayın organlarını kuran CHP, seçim yenilgisinin ardından bu konuda havlu attı. CHP'nin basılı yayın organları, partinin politika ve söylemlerinin daha geniş kesimlerce öğrenilmesini amaçlıyordu. İki haftada bir 100 bin gazete ve 10 bin dergiyi ücretsiz dağıtan parti, bunun için aylık 100 bin YTL'yi gözden çıkarıyordu. 'Tarlada ve kahvehanedeki insana ulaşma' sloganıyla yayınlanan Halk Gazetesi seçim sonrası yayın yapmadı. 85 sayı yapan 15 günlük gazete, 16 Temmuz'daki son sayısında 'Sandık başına... Oylar CHP'ye' manşetiyle çıkmıştı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu başkanlığındaki bir heyet tarafından hazırlanan ve partinin ekonomi politikalarının ayrıntılarının yer aldığı 10 bin tirajlı Ekonomi Bülteni de Halk Gazetesi'yle birlikte yayınını sona erdirdi. Partinin tüm örgütlerine, üniversitelere, medya organlarına ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen dergi, toplam 115 sayı yaptı.

CHP'nin medya grubunda sadece Halk TV kaldı. 4 yıl önce ortaya atılan televizyon projesi, CHP Genel Saymanı ve Şanlıurfa eski milletvekili Mahmut Yıldız'ın yerel televizyonunun adının değiştirilmesiyle gerçekleşti. Halen uydudan yayın yapan televizyonun logosunda, Atatürk'ün el yazısıyla 'Halk' yazısına yer veriliyor. Halk TV, seçim döneminde Genel Başkan Deniz Baykal'ın tüm miting ve programlarını canlı olarak yayınladı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, partinin proje ve politikalarının doğru ve yeteri kadar yer bulamamasının boşluğunu yayın organlarıyla aşmaya çalıştıklarını; ancak 'taşlar yerine oturuncaya kadar' bu konuda bir soluk almayı uygun bulduklarını söyledi.
 
Haber 7



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,115 µs