'tıkama operasyonu' başarılı oldu | " /> 'tıkama operasyonu' başarılı oldu | "/>

En Sıcak Konular

Sezer'in 'tıkama operasyonu' başarılı oldu

24 Ağustos 2007 10:29 tsi
Sezer'in 'tıkama operasyonu' başarılı oldu Yeni seçilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etmek isteyen TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığındaki Başkanlık Divanı vetoyla karşılaştı. Sezer kimlerin, neden önünü kesti?

Başkanlık Divanı'nın ziyareti için Köşk'ten randevu istendiği, ancak Sezer, aralarında kendisine yönelik sert eleştirileriyle tanınan AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun da bulunduğu katip üyeler ve idare amirlerinin heyette yer almamasını, ziyaretin Toptan ve 4 başkanvekiliyle sınırlı tutulmasını istedi. Böylece, türban ve dokunulmazlıklar gibi konularda Sezer'i sık sık eleştiren Kutlu ile birlikte DTP'li İdare Amiri Sırrı Sakık'ın da Sezer'in huzuruna çıkması önlenmiş oldu.

Edinilen bilgiye göre, TBMM Başkanlık Divanı'nın ziyaret için randevu istediği Çankaya Köşkü "Sayın Cumhurbaşkanı'nın programı çok yoğun. Geniş çaplı bir ziyaret söz konusu olamayacak. O nedenle ziyaretin dar kapsamlı tutulması için başkan ve sadece başkanvekillerinin ziyarete katılması daha uygun olur" mesajını iletti. Bu talep üzerine ilk kez, divanın tüm üyeleri yerine başkan ve 4 başkanvekili Köşk'e çıktı.

Bu uygulamayla, son olarak Ankara'daki kuraklığın nedenini Sezer'e bağlayan, dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediğinde Sezer'e "Yemezler Sayın Cumhurbaşkanı" yanıtı veren İdare Amiri Kutlu "kapsam dışında" bırakıldı.
     
Kadınlara övgü

Dün 11.00'de Toptan ile birlikte başkanvekilleri Meral Akşener (MHP), Güldal Mumcu (CHP), Nevzat Pakdil (AKP) ve Eyyüp Cenap Gülpınar (AKP) çıktı. Sezer görüşmede Mumcu'dan övgüyle söz ederken, başkanvekilliğine kadınların getirilmesinin önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Siyasi Partiler Yasası'nda, aday belirlemede tek söz sahibi olan liderin egemenliğini ortadan kaldıracak ve daha demokratik bir yapı sağlayacak şekilde değişiklik yapılması gerektiğini dile getiren Sezer'e karşılık Toptan da "tercihli", "dar bölge" gibi sistemlerin yeterli olabileceğini ifade etti.

Bu arada Sezer'in, emekli hakimlerin tecrübelerinden yararlanmak gerektiğini anlattığı da öğrenildi.
     
Köşk'e çıkamayan üyeler şöyle:

Kâtip üyeler: Fatoş Gürkan - AKP, Fatma Kotan - AKP, Yaşar Tüzün - CHP, Yusuf Coşkun - AKP, Canan Candemir Çelik - AKP, Murat Özkan - MHP, Harun Tüfekçi - AKP.

İdare amirleri: Hüsrev Kutlu - AKP, Ahmet Küçük - CHP, Muhyettin Aksak - AKP, Orhan Erdem - AKP, Sırrı Sakık - DTP

Milliyet



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs