En Sıcak Konular

MHP, CHP'yi nasıl yalnız bıraktı!

24 Ağustos 2007 10:00 tsi
MHP, CHP'yi nasıl yalnız bıraktı! Seçim öncesi gündemde CHP-MHP koalisyonu vardı. MHP, ortaklık yapacağı iddia edilen CHP'den hızla uzaklaştı. İşte MHP'nin CHP'yi tek başına bırakma politikası.

Seçim öncesi bazı çevrelerin CHP-MHP koalisyonu için çalışmasıyla başlayan süreç seçimden sonra CHP-MHP kavgasına dönüştü. Tüm çabalarına rağmen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, CHP'den farklı bir politika izlemesi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı çileden çıkarttı. Baykal, Bahçeli'yi eleştirerek ip atma olayını gündeme getirdi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, Baykal'a “demokrasi dışı güçlerden medet umuyorsun” cevabını verdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Baykal'a, “Özeleştiri yap” tavsiyesinde bulundu.

BAYKAL ŞAŞIRDI

Seçimlerden önce DYP ve ANAP'ın TBMM Genel Kurulu'na girmemesini başaran ve Anayasa Mahkemesi'nde cumhurbaşkanlığı seçimini iptal ettiren CHP Lideri Baykal, seçimlerde milletvekili sayısını çok büyük oranda kapbetmesine rağmen dayatma yapmak istedi. MHP Lideri Bahçeli'nin de kendisiyle birlikte hareket edeceğine emin olan Baykal, Bahçeli'nin tutarlı tavrı karşısında yalnız kaldı.

Bu tavır Baykal'ın tepkisine neden oldu. Baykal, Bahçeli için, “Beni şaşırttı. Dışarıdan bir aday olabileceğini söyledim. MHP'nin beni destekleyeceğini zannetmiştim” dedi.

CHP'NİN PLANI BOZULDU

MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Kurul'a girmemesi için çabalayan, böylece cumhurbaşkanlığı seçimini kilitlemeyi hedefleyen Baykal'ın planını MHP Lideri Bahçeli bozdu. Bahçeli'nin, Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu'nu aday göstererek grubunu cumhurbaşkanlığı oylamalarına sokması, DSP'nin Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'yi aday gösterip seçimlere katılması, DTP'nin Genel Kurul'a girmesi CHP Lideri Baykal'ı yalnız bıraktı. Bugün yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oylamaya 367 milletvekili katılırsa, seçimde üçüncü tura geçilecek ve CHP'nin bütün umutları sönecek.

Yeni Şafak



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs