En Sıcak Konular

Öcalan ile görüşmelerde değişiklik sinyali

10 Nisan 2014 17:00 tsi
Bakan Atalay ve Adalet Bakanı Bozdağ ile görüşen 'Barış için Öcalan'a Özgürlük Platformu' üyeleri, Öcalan ile görüşme konusunda önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin olabileceği sözünü aldıklarını söyledi

'Barış için Öcalan'a Özgürlük Platformu' üyeleri, Abdullah Öcalan'ın durumuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları, güvenliği ve sağlığı konularının ele alındığı görüşmeye ilişkin ANF'ye konuşan Platform üyesi Zübeyde Teker, "Beşir Atalay ile yarım saat görüştük. İlk etapta platformumuzu tanıttık ve yaptığımız çalışmalardan bahsettik. İmralı'ya Sayın Öcalan'ın avukatlarının ve heyetin gitmesi gerektiğinin altını çizdik ve bizim de platform olarak çözüme katkı sunmak istediğimizi ve Sayın Öcalan ile görüşme talebimizi aktardık" dedi.

Teker, "Sayın Atalay bize, çözüm sürecinin olumlu ve güven çerçevesinde sürdüğünü, bazı aksaklıklar ve yavaşlamalar olduğunu, ancak dünya da da bunların örneklerinin çok olduğunu söyledi. Sürecin kararlıkla sürdüğünü tekrarladı" diye ekledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile 13.30'da görüştüklerini aktaran Teker, Bozdağ ile dört başlık altında konuştuklarını söyledi.

Teker, 1 saat 20 dakika süren görüşmeyi şöyle anlattı: Sayın Bozdağ'a Sayın Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin endişelerimizi ilettiğimizde, bize kanser ve ameliyat konusunda çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve Sayın Öcalan'ın sağlığının iyi olduğunu söyledi. Hasta tutsakların serbest bırakılması çerçevesinde hasta tutsak İlhan Çomak'ın da örneğini vererek hasta tutsakların durumuna ilişkin konuştuğumuzda, bu konuda olumlu çalışmaların sürdüğünü söyledi. KCK ana davasındaki hukuksuzluğu ve mahkemelerin takındığı tavırdan söz ettiğimizde bize yargıya müdahale edemediklerini, ancak önceliklerinin tutuksuz yargılama yönünde olduğunu ve bu konunda da ellerinden geleni yaptıklarını belirti. Sayın Öcalan ile görüşme talebimizi aktardığımızda Bozdağ, bize gelecek günlerde bu konuda olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi. Bozdağ sürecin olumlu bir biçimde sürdüğünü ve iyi gelişmelerin olacağı habercisi oldu.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,671 µs