En Sıcak Konular

Erdoğan'ın Sezer'e çok özel armağanı

24 Ağustos 2007 09:25 tsi
Erdoğan'ın Sezer'e çok özel armağanı Cumhurbaşkanı Sezer, bugün 11.20'de Başbakan Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacak. Oldukça hassas davranan Erdoğan, Sezer için çok özel bir veda armağanı hazırlattı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün saat 11.20'de Başbakan Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacak. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in veda ziyareti sırasında kendisine özel bir armağan verecek. Erdoğan'ın Sezer'e vereceği armağanın ne olacağı sır gibi saklanırken, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda oldukça hassas davrandığı ve hediyeyi özel olarak hazırlattığı öğrenildi.

El yapımı olan hediyenin, manevi ve sanatsal değerinin yüksek bir ürün olduğu belirtildi; ancak ne olduğu açıklanmadı. Öte yandan emekliye ayrılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in görevi devretme töreni sırasında Sezer ve Erdoğan'ın samimi görüntüleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sezer, veda ziyaretleri kapsamında bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı da ziyaret edecek.

Sezer'den bir uyarı, bir temenni

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Meclis Başkanı Köksal Toptan ile dört Meclis Başkanvekilini kabul etti. Görüşmede gündeme gelen Anayasa değişikliği için Sezer, "Anayasa değişikliği toplumun tüm kesimlerinde tartışılsın. Bunun sağlanması gerekir" dedi. Heyetteki başkanvekilleri MHP'li Meral Akşener ile CHP'li Güldal Mumcu'yu kutlayan Sezer, birçok ülkesinde kadınların meclis başkanlığı da yaptığını, aynı şeyin Türkiye'de de olmasını teminni ettiğini söyledi. Meclis Başkanı Toptan dün Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'ı da ziyaret etti. CHP'deki görüşmenin ardından Baykal, Toptan'a olumlu çalışmalarında daima destek vermeye hazır olduklarını söylediğini aktardı. Yeni cumhurbaşkanının TBMM'deki yemin törenine katılıp katılmayacaklarının sorulması üzerine Baykal, "Şu anda bir planlamamız yok'' dedi.

Hediyeleri bırakıyor

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra görevi devredecek olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev yaptığı süre içinde kendisine verilen 243 adet hediyeyi Köşk'e bıraktı..

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev yaptığı süre içinde kendisine verilen bin 243 adet hediyeyi Çankaya Köşkü envanterine 'demirbaş' olarak kaydettirdi. Sezer'in Köşk'e bırakıp gittiği hediyeler arasında dört adet Kuran-ı kerim'in yanısıra kendi portresinin yer aldığı tablolarda bulunuyor Sezer'ın Köşke bıraktığı hediyeler arasında halılar, kilimler, tablolar çoğunlukta bulunuyor Sezer ayrıca, kendisine hediye edilen özel yapım tüm tüfek, tabanca, kılıç, kama, balta ve mızrakı da Köşk'te bıraktı

Köşk'te sergileniyor

Cumhurbaşkanı Sezer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kendisini ziyaret eden öğrencilerin verdiği 396 armağanı da listeye kaydettirdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Metin Yalman, Cumhurbaşkanı Sezer'in kendisine armağan olarak verilen her şeyi demirbaş listesine kaydettirdiğini belirtti Hediyeler, genelikle Köşk'ün değişik odalarında ve özellikle Camlı Köşk'te özel cemekanlı dolaplarda sergileniyor Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu da kendisine verilen 7 adet hediyeyi debirbaş listesine kaydettirdi.
 
Sabah



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,555 µs