En Sıcak Konular

İngltere-Almanya işbirliği

23 Ağustos 2007 22:53 tsi
İngltere-Almanya işbirliği İngiltere ve Almanya Başbakanları bugün Londra'da yaptıkları bir görüşmede uluslararası kalkınma hedeflerini ele aldı.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, geçen ay Birleşmiş Milletler'e hitaben yaptığı konuşmada, kalkınmış ülkelerin 2000 yılında belirlenen Milenyum Hedefleri'ni hayata geçirmek için çabalarına yeniden hız vermelerini istemişti.

Brown özellikle sağlık hizmetlerinden faydalanmanın herkese sağlanması gereken bir hak olduğunu, uğrunda mücadele etmek için bunun kadar önemli bir dava olmadığını belirtiyor.

Brown ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmelerinde, gelişmekte olan ülkelerde, özellikle de Afrika'da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik bir kampanyanın ayrıntılarını tartıştılar.

5 Eylül 2007'de resmen başlatılacak olan Sağlık için Ortaklık projesine, İngiltere, Almanya, Kanada ve Norveç gibi bağışçı ülkelerle Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü'nün destek vermesi öngörülüyor.

Haziran ayında Heiligendamm'da düzenlenen ve sanayileşmiş sekiz zengin ülkenin liderlerini buluşturan G8 zirvesi sırasında, sağlık hizmetleri konusunda verilen sözlerin tutulması için gerekli mali imkanların sağlanması ve ulusal sağlık planlarının koordinasyonu için işbirliği yapılması kararlaştırılmıştı.

Yeni girişim de bu adımların devamı niteliğinde.

Programın öncelikli hedefleri arasında, bebek ve anne ölümlerinin azaltılması, HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele geliyor.

Öngörülen plana göre, kalkınmakta olan ülkeler uzun vadeli planlarını programa katılan ülke ve kuruluşlara sunacaklar, ihtiyaçlar doğrultusunda taraflar arasında bir eşgüdüm ve finansman çerçevesi hazırlanacak.

Merkel'in Brown'un iki ay önce İngiltere Başbakanı olmasından bu yana ülkeye yaptığı ilk ziyarette ikili ilişkiler, Irak ev Afganistan, Orta Doğu'daki gelişmeler ve Avrupa Birliği için yeni bir temel anlaşma hazırlanması girişimleri de ele alındı.

Gordon Brown İngiltere'de, bu sene sonuna doğru netleşmesi hedeflenen anlaşmayı referanduma sunması için baskı altında.

Brown ve Merkel, ikili görüşmelerinin ardından İngiltere Almanya milli futbol takımlşarı arasındaki karşılaşmayı izlemek üzere beraberce Wembley Stadı'na gittiler.

BBC



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs