iyibilgi" /> iyibilgi"/>

En Sıcak Konular

Çölaşan bir zamanlar Sezer'i de yerden yere vurmuş!

23 Ağustos 2007 22:25 tsi
Çölaşan bir zamanlar Sezer'i de yerden yere vurmuş! Şimdi aralarından su sızmıyor ama eskiden öyle miydi? Hürriyet Gazatesi'nin eski ağır toplarından Emin Çölaşan'ın Ecevit hükümeti döneminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer hakkında yazdığı yazılar dikkat çekici. iyibilgi

Çölaşan, bir yazısında Sezer'in Fazilet Partisi ve 'yobaz takımıyla birlikte hareket ederek YÖK'e zarar verdiğini kendine özgü gerekçelerle anlatıyor. Bir başka yazısında Çölaşan, Cumhurbaşkanını "Sezer'i giderek daha iyi tanıyoruz. İçine kapanık, başı önüne eğik, konuşmayan, ilişki kuramayan, herkesten kaçan, devlet yönetimine duygularını karıştıran, başbakanla bile küsen, sorumluluktan kaçınan biri. Çeşitli kesimleri karşısına almak istemeyen, açık tavır koyamayan bir kapalı kutu. O, kendisini Çankaya'ya seçtiren Ecevit'in bir yanılgısı" sözleriyle tanımlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesindeki işine son verilen Gazeteci-yazar Emin Çölaşan, Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer ile Ankara sokaklarında karşılaştı. Sezer, Barolar Birliği'ni ziyarete giderken, yolda Emin Çölaşan'ı gördü ve konvoyu durdurarak, Çölaşan'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çölaşan ve Sezer arasındaki samimi diyalog dikkat çekti.

Emin Çölaşan, Bülent Ecevit hükümeti döneminde özellikle 2000-2001 yıllarında kaleme aldığı yazılarında Ahmet Nejdet Sezer hakkında ciddi eleştirilerde bulundu. Çölaşan, 23 Ağustos 2000 tarihli yazısında, "Ahmet bey kanun hükmünde kararnameyi bir kez daha geri çevirince, dinci basın bayram ilan etti. Ahmet Bey bir kez daha göklere çıkarıldı. Böylece, Türk siyaset tarihinde ilk kez yobaz takımıyla Atatürk'ün CHP'si aynı kulvara düşmüş oluyor. Tabii ki Ahmet Bey'e yağan övgüler bununla bitmiyor. Bir yandan PKK gazetesi de onu yüceltiyor, yere göğe sığdıramıyor. Fakat Ahmet Bey bu övgülerden rahatsız oluyormuş! Yakınlarına söylediğine göre bu kesimlerden övgü almak onu mutlu etmiyormuş! Vah vah! Kendini hiç üzmesin. Ancak bir şeyi iyi düşünsün. Örneğin son bir ayda hep kanun hükmünde kararnameyle uğraştı ve hükümete iyi bir gol atıp 'kişilik' sergilemenin peşine düştü. Bütün enerjisini bu konuya harcadı. Ama kabahat onun değil, hükümetin. Şimdi ''rejim düşmanlarını yüreklendirmiştir'' demekle iş bitmiyor. Ahmet Bey'i oraya biz seçtirmedik. Kendi düşen ağlamaz."

2 Haziran 2000'de 'Ciddiyetsiz Komisyonlar' başlıklı yazısında Çölaşan, Sezer'in Anayasa mahkemesinde Haşim Kılıç'ın başını çektiği gerici grubun oylarıyla başkan seçildiğini yazıyor.

'Bilanço' başlıklı yazısına, "Cumhurbaşkanı'nın ağzından hiç Atatürk lafı çıkmadı" diyor. 10 Ocak 2001'deki 'Bay Cumhurbaşkanı Okuyunuz' başlıklı yazısında, Sezer'in Fazilet Partisi ve 'yobaz takımıyla' birlikte hareket ederek, YÖK'e zarar verdiğini anlatan Çölaşan, 2 Haziran 2001 tarihli 'Türkiye'nin Talihsizliği Başlıklı' yazısında, Cumhurbaşkanından şöyle bahsediyor: "Sezer'i giderek daha iyi tanıyoruz. İçine kapanık, başı önüne eğik, konuşmayan, ilişki kuramayan, herkesten kaçan, devlet yönetimine duygularını karıştıran, başbakanla bile küsen, sorumluluktan kaçınan biri. Çeşitli kesimleri karşısına almak istemeyen, açık tavır koyamayan bir kapalı kutu. O, kendisini Çankaya'ya seçtiren Ecevit'in bir yanılgısı."

Bu dönemde Cumhurbaşkanı sadece bir defa geri çevirdiği bir kararname nedeniyle Emin Çölaşan tarafından tebrik ediliyor. Daha sonra AK Parti döneminde Çölaşan, fikirlerini tamamen değiştiriyor.

ANF

 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,057 µs