En Sıcak Konular

Komutana selam: 'Birbirimizden kuşku duymayalım!'

23 Ağustos 2007 19:51 tsi
Komutana selam: 'Birbirimizden kuşku duymayalım!' Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert bugün görevini devretti. Ama devrederken çok samimi bir konuşma yaptı. Bizi ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu ‘fark etmeye’ davet etti. Ama daha önemlisi ‘Birbimizden kuşku duymak yerine an

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in konuşmasının ilgili bölümü aşağıda. Konuşmanın tam metnine www.hvkk.tsk.mil.tr adresinden ulaşılabilir. İşte Cömert paşanın herkesin üzerinde düşünmesi gereken veda sözleri.

“Sayın Cumhurbaşkanım,

Sözlerime son vermeden önce, kırk iki yıllık meslek hayatımda devletimizin en kritik kademelerinde görev yapmış birisi olarak, bazı görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ülkemiz; dünya üzerindeki konumu, tarihten gelen güçlü devlet birikimi, kültürel zenginliği, doğal kaynakları ve dinamik insan gücü ile, bizlerin fark edebildiğinden çok daha güçlü bir ülkedir. Bu potansiyel güç harekete geçirilebilirse, kısa bir zamanda dünyanın en güçlü ülkeleri tarafından dahi sözü dinlenen bir ülke olmamız mümkündür.

Bu konuda bizler için en büyük engel, tüm farklılıklarımızı vatan sevgisi potasında bir türlü eritememek ve birbirimizi yeteri kadar anlamaya çalışmamaktır.

Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ve vatan sevgisinin bütünleştirici atmosferinde; demokratik olgunluğumuzu pekiştirdiğimizde, birbirimizden kuşku duymak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda, sorunlarımızı açık yüreklilikle konuşarak, düşüncelerimizin farklılığından kaynaklanan dinamizmi harekete geçirebildiğimizde, terörün son bulması ve yaşam standardımızın yükseltilmesi de dahil, ülkemizin bütün problemlerinin üstesinden gelmemiz hiç de zor olmayacaktır.

Bu konuda, özellikle devletin üst kademelerinde bulunan herkese, büyük görevler düştüğüne inanıyorum.

Sayın cumhurbaşkanım,

Görevime başlarken söz verdiğim gibi, sahip olduğum makamın yetki ve olanaklarını, şahsım, ailem ve yakın çevremin çıkarları için asla kullanmadım ve etik yeminime daima sadık kaldım. Sahip olduğum tüm otoriteyi, ülkem ve ulusuma daha iyi hizmet etmemin çok önemli bir fırsatı olarak değerlendirmeye çalıştım. Tüm uygulamalarımda, personelimin iş ve yaşam ahlakına sahip olmasını, başarının en temel şartı olarak gördüm.

İdealimdeki görevi, gönül huzuru ile tamamlamanın engin mutluluğunu yaşadığım şu dakikalarda, arkamda gücünü ve desteğini her zaman hissettiğim Yüce Ulusuma, başta Zat-ı Alileri olmak üzere, görevim boyunca bana destek olan sayın devlet ve hükümet yetkililerine, büyük uyum ve karşılıklı anlayış içinde görev yaptığımız sayın Genelkurmay Başkanım, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmayı bir borç biliyorum.

Askerlik ve havacılık yaşamım boyunca, her türlü zorluğa benimle birlikte katlanan, sevgi ve desteğini bir an olsun eksik etmeyen sevgili eşim Özay’a ve çocuklarıma, hayatımdaki iki önemli insan rahmetli anne ve babama, birlikte çalıştığım bütün komutan arkadaşlarıma, hava kuvvetlerinin geleceğinin teminatı seçkin ve vefakar personelime ve bugünlere ulaşmamızda sonsuz katkıları olan aziz şehitlerimize, en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, Muhterem Hanımefendi,

Törenimize teşriflerinizle bizlere onur verdiniz. Başta Zat-ı Alilerine, Büyüklerimize, Sayın Komutanlarımıza ve çok değerli konuklarımıza en içten teşekkürlerimi ve kalbi şükranlarımı sunuyor, sizleri en derin saygılarımla selamlıyorum.

Allahaısmarladık. Arz ederim.”



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs