En Sıcak Konular

Zafer Üskül canlı yayında azarladı!

23 Ağustos 2007 17:37 tsi
Zafer Üskül canlı yayında azarladı! Anayasa hukukçusu Prof. Zafer Üskül'e Bekir Coşkun olayı soruldu. Üskül kısa bir süre önce medyanın kendisini nasıl hedef tahtası haline getirdiğini hatırlattı ve şu soruyu sordu:

NTVMSNBC, Başbakanlık Sözcüsü’nün “Seçilmiş bir cumhurbaşkanını reddetmenin vatandaşlık hukuku bakımından mümkün olmadığı, saygı göstermenin de demokratik ve yasal bir zorunluluk olduğu” sözünü hukukçulara, gazetecilere, siyasetçilere sordu.

NTVMSNBC'nin görüşlerine başvurduğu isimler arasında AK Parti’nin Anayasa hukukçusu milletvekili Prof. Zafer Üskül de vardı.

Anayasa’nın Kemalizm’den arındırılması gerektiği görüşüyle yankı yaratan Üskül, bu tartışmalar sırasında kendisine gösterilen sert tepkiyi hatırlatarak “Bekir Coşkun’a sahip çıkan basın, bana neden sahip çıkmadı. Medyanın işine gelince anayasa hukukçusuyum, gelmeyince... Bana yapacağınız en büyük iyilik bir süre beni aramamak olacak” dedi.

Prof. Zafer Üskül, "Bütün basın bu konuyu kendi açısından yorumladı, ben bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Beni hukukçu sayıyor musunuz? Benden bilgi almak için Anayasa hukukçusu sayıyorsunuz ama hakkımda ‘Bu adam Anayasa Hukukçusu değildir” diye onlarca, yüzlerce yazı çıktı. Bekir Coşkun’a basın sahip çıktı. Zafer Üskül’e kim sahip çıktı? Ben biraz adalet isteme hakkına sahip değil miyim? Medyanın işine gelince anayasa hukukçusuyum, gelmeyince... Bana yapacağınız en büyük iyilik bir süre beni aramamak olacak. Kendi alanımda bir şeyler yapmaya başladığımda konuşmaya başlarım." şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs