En Sıcak Konular

Beyaz Saray'dan Kıbrıs süreci için destek

8 Nisan 2014 14:35 tsi
ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkileri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Rubin: "2014 yılının tarihi bir ilerleme kaydedileceği bir yıl olacağından çok ümitliyim. Desteklemek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkileri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin, Kıbrıs müzakere sürecinde, 2014'ün tarihi bir ilerleme kaydedileceği yıl olacağından çok ümitli olduklarını belirterek, "Desteklemek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkileri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin’i makamında kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ ve ABD’nin Güney Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig de hazır bulundu.

Rubin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ABD'nin müzakere sürecinin başarıya ulaşması için liderlerin çabalarını desteklediğini kaydetti.

“Sürecin başarıyla sonuçlanması için ABD’nin mümkün olan her yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade ettim” diyen Rubin, ABD’nin güven artırıcı önlemler almaya veya iki toplumun yararına olacak çalışmalara yardımcı olamaya hazır olduğunu söyledi.

Toplantıda, müzakerelerin detaylarının ele alınmadığını, bunların iki lider tarafından tartışılması gereken konular olduğunu ifade eden Rubin, toplantıda sadece ABD’nin sürece desteğinin değil, iki toplumun yararına olabilecek önlemlerin de ele alındığını vurguladı.

Müzakere sürecinde 2014 yılının, tarihi bir ilerleme kaydedileceği bir yıl olacağından çok ümitli olduklarını dile getiren Eric Rubin, "Desteklemek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hızlı bir sürece ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz. Bu yıl hızlı bir ilerleme kaydetmek mümkündür. Desteğimiz de bunadır. Takvim belirlemek bize düşen bir iş değildir” değerlendirmesinde bulundu. 

AA



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs