En Sıcak Konular

'Kırat'a beyaz elbiseli o kadın: Çiller soyunuyor!

23 Ağustos 2007 16:55 tsi
'Kırat'a beyaz elbiseli o kadın: Çiller soyunuyor! ‘Eskiye rağbet olsa’ diye başlayan özlü ata-sözümüzün geçerli olduğu tek yerde yine Türkiye olsa gerek. Demokrat Parti’nin ama daha önemlisi merkez sağın aldığı ağır hasar, ‘kırat’ için yeni bir jokey çağırıyor. Tansu Çiller


Yeniköy’deki yalı “merkez sağ” için bilinmedik bir adres değil. İktidar günlerinde de zor günlerde de o yalının kapısı çok çalındı. Bugün de öyle.

Dahası, seçimler öncesi merkez sağın elbirliği ile gösterdiği basiretsizlik ve DP’nin aldığı oy oranı bu ziyaretlerin sayısını da hallice “katlamış” durumda.

Öyle ki yalının uzun zamandır nadiren çalınan kapısı artık “açık” tutuluyor. Neredeyse hergün, hayır düzeltelim saat başı ziyaretçiler randevularına yetişmeye çalışıyor.

Örnek mi, son bir-iki gün içinde Tansu Çiller’e misafir olanların içinde bakın kimler var; Nevval Sevindi, Sinan Aygün, Nevzat Ercan, Mehmet Ali Yavuz, Necati Önder, DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu vs.

Kabul etmek gerekiyor ki sadece bu isimler ve son zamanlardaki siyasi konumları bile Tansu Çiller isminin önemine dikkat çekiyor.

DP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini kamuoyuna açıklayan Mehmet Ağar'ın, partinin GİK toplantısına gönderdiği mektupta, büyük kongreye kadar görevinin sürdüğünü bildirmesi, geri dönüşün işareti olarak yorumlanmıştı.

İstifa etti mi etmedi mi tartışmaları bir kenara, zaten yavaş yavaş ısınan Genel Başkanlık yarışını tetikleyen bir gelişme oldu bu Ağar'ın söz konusu mektupta dile getirdiği olağanüstü kongre talebini dikkate alan GİK üyeleri, kozların paylaşılacağı tarih olarak 17-18 Kasım'ı belirlediler. Ağar bu tavrıyla, büyük kongreyi erteleyip delege yapısını değiştirerek yeni bir genel başkanla yola devam etmek isteyenlerin oyununu bozmuş oldu.

Bu süre içinde siyasete "mola" veren Abdüllatif Şener'e "DP genel başkanı olun" teklifi gitti. İstanbul birinci sıra adayı gazeteci ve sosyolog Nevval Sevindi genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

DP çatısı altında Anavatan-DYP birleşmesi gerçekleşmeyince, milletvekilliği adaylığını geri çeken Aygün "Rakip çıkmazsa, adayım" dedi.

Nevzat Ercan, Çiller ile yaptığı görüşmede, bir yandan "Taban sizi istiyor" mesajını iletirken, öbür yandan da "geçici başkanlık" için nabız yokladı.

Tüm bunlara rağmen adaylık için kolları sıvadığını resmen söylemiş isim yok. Tek istisna Nevval Sevindi. Diğerleri "duruma göre" diyor.

İkili görüşmelerinde Çiller, Aygün'e, "DP başkanlığım için parti teşkilatından çok yoğun talep var, ancak toplumsal talebi göremiyorum. Parti köklerinden koptu" dedi.

Yani şimdilik kesin bir şey yok ama Tansu Çiller’in bu baskıya ne denli dayanabileceği şüpheli. Türk siyasi tarihi “istediler oldum” sözleriyle dolu. Ama burada bir noktaya açıklık getirmek lazım.

Şu sıralar Ankara Çiller ismini çok ciddiye almıyor. Ama adaylık ilanı bu durumu hemen değiştirir. Değiştirirse de “eski dosyalar açılır, ‘baraj’lar getirilir” diyenler de mevcut siyasetin derin kulislerinde.  

www.iyibilgi.com



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs