En Sıcak Konular

CHP Gül'ün yemin törenini boykot eder mi?

23 Ağustos 2007 16:35 tsi
CHP Köşk Seçimlerini boykot ediyor ancak şimdi gündeme "Meclis'te yeni Cumhurbaşkanı'nın yemin törenini" boykot edip etmeyecekleri geldi. Baykal cevapladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni Cumhurbaşkanı için Meclis’te düzenlenecek yemin törenine katılma konusunda herhangi bir plan yapmadıklarını söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan CHP lideri Baykal’ı CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Toptan’ı Genel Merkez’e gelişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek karşıladı. Toptan, Baykal’la 40 dakikaya yakın görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın seçimden sonra teşekkür ziyaretleri yaptığını belirterek, Toptan’a “iyi dileklerini” ilettiklerini söyledi.

Baykal, “Yapacağı olumlu çalışmalara daima destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Sayın Başkan da yeni dönemle ilgili düşünce ve anlayışını bizimle paylaştı. Yararlı bir görüşme yaptık” dedi.

Meclis’in çok önemli bir organ olduğuna dikkat çeken Baykal, “Önümüzdeki dönemde ciddi sorumluluklar üstelenecek. Köksal Toptan’ın önümüzdeki dönemde iyi bir başkan olarak Meclis çalışmalarına katkı yapacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçim takviminin hızlı bir şekilde işlediğine işaret eden Baykal, 28 Ağustos’ta yeni Cumhurbaşkanının seçilmesi durumunda hemen devir teslim töreninin yapılacağını ve Eylül ayının başında da hükümet programının açıklanabileceğini ifade etti.

Baykal, 4 Eylül’de de güvenoyu görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin söz konusu olabileceğini belirtirken, 6 Eylül’de hükümet çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Baykal, “Böyle bir takvim olası gözüküyor. Ama bunun resmi yönü yok. Hükümetin ne zaman ilan edileceği ve hükümet programının Meclis’e ne zaman okunacağı hükümetin takdirinde, Başbakanın takdirindedir” diye konuştu.
Baykal, Toptan’la görüşmelerinde sivil anayasa tartışmalarını konuşmadıklarını belirtirken, CHP’nin Meclis’te üçüncü bir Grup Başkanvekilliği için isteğinin olduğunu anımsattı. Baykal, “Anamuhalefet partisi olarak CHP 3’ncü bir Grup Başkanvekilliği bekleyişi var. Bu haklı ve meşru bir bekleyiştir. Bu konuda bir olumlu gelişmenin ortaya çıkacağını umut ediyorum” dedi.

Baykal, Cumhurbaşkanının yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya ise, “Bir planlamam yok. Ne olacağını da düşünmüş değilim. Şimdi biz herhangi bir program yapmış değiliz” dedi.

Aktif haber



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,311 µs