En Sıcak Konular

Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşecek

6 Nisan 2014 09:56 tsi
Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşecek
Hükümet erken genel seçim ihtimalini kesin bir dille gündemden çıkardı. 2019'da ülke tarihinde ilk defa vatandaşın önüne üç sandık gelecek, 2023'e kadar da seçim yapılmayacak.

Seçim takvimine göre Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel seçimler Haziran 2015'te yapılacak. Bir sonraki seçim 2019'da. 2019'da genel ve yerel seçimler yanında Köşk seçimi de gerçekleşecek. Ve ülke tarihinde ilk defa bir yılda vatandaşın önüne üç sandık gelecek. 2023'e kadar da bir daha seçim olmayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, "İlke kararımız; 2015 Haziran'ına kadar seçim yok" diyerek, erken seçim iddialarını tamamen gündemden çıkardı.

BABACAN: DÖRT YILLIK SEÇİMSİZ DÖNEM VAR

İş dünyası başta olmak üzere pek çok kesimise "Genel seçimler bu yaz olsun, 2015'te önümüz açılsın" talebinde bulunurken kafadaki soru işaretlerini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yanıtladı.

Babacan erken seçime gidilmesi halinde, ülkede sık sık erken seçim beklentisi oluşacağını ve 2 yıl sonra da bu talebin gündeme geleceğini söyledi.

Babacan, bunun ülkedeki öngörülebilirliği etkileyeceğini aktarırken, "Kısa vadede işi kurtaralımderken sonraki 4 yılı riske atarız. 2015'i atlatınca 4 yıllık seçimsiz bir dönem var" dedi.

Babacan, 4 yıllık seçimsiz ilerleme döneminin ardından 2019'da üç seçimin yapılacağını belirtirken, "Genel, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi 1 yıl içinde yapılacak. Yasaya göre, genel ve yerel seçimler aynı yıla denk gelirse, sandık birleşmeli. Böylece, iki seçimiçin tek seferde sandığa gidilecek. Bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak" dedi.

4+4'LÜK HAMLE DÖNEMİ

Babacan, bu sürecin aşılmasıyla Türkiye'de 2023'e kadar bir daha seçim yapılmayacağına dikkat çekti. Babacan, "Dişimizi sıkıp seçimi zamanında yapmalı, bundan sonra Türkiye'nin 4 artı 4'lük asıl hamle dönemini sağlama almalıyız. Seçimleri zamanında yapmak, bu işin temeli. O nedenle Köşk seçimleri ile genel seçimler birleşmeyecek" diye konuştu.

Habertürk

Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs