En Sıcak Konular

Muhalefetten Başbakan'ın sözlerine tepki!

4 Nisan 2014 14:05 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’ın açılması yönündeki kararına saygı duymadığını ve kararı ‘milli‘ bulmadığını söyledi.

Erdoğan Bakü ziyareti öncesinde havaalanında yaptığı konuşmada, “Karara uymak zorundayız ama saygı duymak zorunda değiliz. Şu anda alınmış olan bu karar, birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden AYM’ye götürmüştür. AYM’nin bunu reddetmesi gerekirdi” dedi.

Başbakan'ın bu sözlerini İnternethaber'e değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Başbakan'ın bu sözlerinin Türkiye'nin önümüzdeki günlerde yaşayacaklarına dair ipuçları olduğunu söyledi...

BAŞBAKAN'IN HUKUKU YOK SAYDIĞININ BİR BAŞKA KANITI

"Bu sözler Başbakan'ın hukuku yok saydığının bir başka kanıtı. Twitter evrensel ölçülerde bütün dünyanın kullandığı, düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün simgesi haline gelmiş bir sosyal paylaşım yöntemi. Bunu, baskıyla, iktidar gücüyle kapatmaya, susturmaya çalıştı. Önce bu konuda Danıştayın bir kararı vardı, akrasında Anayasa Mahkemesi karar verdi. Evrensel hukuk ölüçülerinde de kapatmanın doğru olmadığı, düşünce özgürlüğünün ihlali olduğu açıkça ifade edildi. Başbakan bütün bunları yok sayarak, bütün diktatörlerin yaptığı gibi hukuku tanımadığını ilan etmiştir.

Başbakanın bu sözleri ,Türkiye'yi önümüzdeki günlerde nasıl bir tablonun beklediğini gösteriyor. Bu sözler, Başbakan'ın yaratacağı baskı ortamının ipuçlarıdır.

Anayasa Mahkemesi Başbakan'la bir polemiğe girer mi bilemem ama hukukun üstünlüğünü, yargı kararlarının üstünlüğünü savunmak ve arkasında durmak zorunda."

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs