En Sıcak Konular

Seçim sonuçları Çankaya için yeterli görünüyor!

4 Nisan 2014 11:48 tsi
Yerel seçim sonuçları kesinleşmedi bile ama Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye gündemindeki yerini çoktan aldı. Senaryolar havada uçuşuyor. Başbakan Erdoğan'ın seçim gecesi balkonda söylediği "...Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız" sözleri ve bugün Bakü'ye giderken havaalanında gazeetcilere söylediği, "Üç dönem kuralından yanayım" açıklaması köşke yeşil ışık olarak algılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tekrar aday olup olmayacağı bilinmiyor fakat kulisler Başbakan Erdoğan'ın adaylığına kesin gözüyle bakıyor.

Daha muhalefetin adayı ya da adayları belli bile değil fakat herkes yerel seçimden zaferle çıkan Erdoğan'ın aday olması halinde seçimden zaferle çıkacağını söylüyor.

Biz de halkın nabzını en iyi tutan, Türkiye'nin önemli araştırma şirketlerinden AG Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür'le yerel seçimdeki atmosferin, Erdoğan'ın aday olması halinde sandığa nasıl yansıyacağını sorduk.

Adil Gür bu konuda biraz temkinli, "bir şey söylemek için erken" diyor. Ama yine de bizi kırmayarak, olası bir Erdoğan adaylığı için yerel seçimlerden yola çıkarak şunları söyledi:

OY ORANLARINA BAKILDIĞINDA

"Yerel seçimlerden önce "yerel seçimden nasıl bir sonuç çıkarsa AK Partili bir Cumhurbaşkanı seçilebilir" sorusu çok soruluyordu. İnsanların büyük oranda mutabık kaldığı şey, AK Parti'nin yerel seçimlerde alacağı yüzde 42-43 oy oranı AK Partili bir Cumhurbaşkanının seçileceği yönündeydi, ben de aynı kanaatteydim."

BİR YORUM YAPMAK İÇİN ÇOK ERKEN

AK Parti, Bu yerel seçimlerin sonucunda, AK Partili bir cumhurbaşkanı seçilebilecek düzeyde bir oy aldı. Ama henüz ortada aday yok, Tayyip Bey aday mı değil mi, diğer aday ya da adaylar kim olacak bunlar belli değil. Adaylar ortada olmadan bir değerlendirme yapmak çok doğru olmaz, bunun için gerçekten çok erken.

MUHALEFETİN ADAYI KİM OLACAK?

"Tayyip Bey'in aday olduğu kesin olsa bile muhalefet nasıl bir aday belirleyecek, o aday AK PArti tabanından da oy alabilecek bir aday mı olacak, nasıl profilde bir aday olacak bunun ortaya çıkması lazım."

SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇ ERDOĞAN'I ÇANKAYA'YA TAŞIMA İÇİN YETERLİ

"Elimizde veri olmamakla birlikte, sandıktan çıkan sonuç Tayyip Erdoğan'ı Çankaya'ya taşımak için yeterli görünmektedir. Birinci turda mı olur, ikinci turda mı olur, bunu görebilmek için karşısında kimin olduğu önemli"

"Abdullah Gül yeniden aday olursa, onun için de bu kadar rahat kazanabilir diyebilir miyiz" sorumuzu da cevaplayan Gür, ikisinin aynı aday olmasının söz konusu olamayacağını söyledi:

TAYYİP ERDOĞAN KİMİ SÖYLERSE TABAN ONU SEÇER

"Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın aynı anda aday olması söz konusu olamaz. Tayyip Erdoğan partisinin tabanına sahip mutlak bir lider, parti tabanının yüzde 90'ından daha fazlası Tayyip Erdoğan ne derse onu der. Abdullah Gül adayımız derse taban onu seçer."

internethaber



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,998 µs