En Sıcak Konular

Irak'a operasyon bilmecesi

23 Ağustos 2007 12:36 tsi
İran'ın helikopterle Irak sınır köylerine 'Operasyon düzenlenecek, köyleri boşaltın' yazan bildiriler attığı iddia edildi. Tahran yönetimi ise bu iddiaları yalanladı

İran ordusunun, kendi topraklarında PJAK adıyla yuvalanan PKK'lı teröristlere karşı mücadelesini sürdürürken, helikopterlerle sınırdaki Irak köylerine attığı 'Büyük Allah adına' başlıklı bildirilerde operasyon düzenleyeceğini bildirdiği ve sivillerin bölgeyi boşaltmasını istediği öne sürüldü. Ancak Tahran yönetimi iddiaları yalanladı.

Bu gelişme üzerine sınır kesimindeki yaklaşık 30 köyün iki ateş arasında kalmamak için boşaldığı belirtildi. Köylerini terk edenlerin Kandil Dağı'nın alt kesiminde yer alan Ranya ve Diana kasabaları ile bağlı köylere yerleştikleri kaydedildi. İran'ın operasyon düzenleyeceği iddialarını dikkate alan yerel Kürt yönetimi de sınıra kuvvet yığıyor. İran'ın sınır ötesi harekât düzenlemesi halinde Türkiye'nin de Kuzey Irak'a girebileceği olasılığı Kuzey Irak'ta endişe yarattı.

Bağdat'tan önceki gün K. Kırak'a gelen bir grup ABD subayın, özellikle İran sınırındaki hareketlilikle ilgili olarak incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

İran hükümet sözcüsü Gulamhüseyin Elham ise, "Eğer gerçekten böyle bir ilan dağıtıldıysa, amacı komşularımız ve özellikle Irak'ın kuzeyinde yaşayan Kürtler arasında, propaganda ve psikolojik savaş amacıyla endişe yaratmaktır" dedi.

PKK'ya yardıma idam

KYB'nin internet sitesi Puk-Media'nın haberine göre, İran askerleri ve istihbarat birimleri tarafından bir süre önce K. Irak sınırında yakalanan 13 Kürtten üçü, terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri gerekçesiyle idam edildi.

Haber 10



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs