En Sıcak Konular

Çiller'in yalısında trafik yoğunlaştı

23 Ağustos 2007 10:59 tsi
Eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in Yeniköy'deki yalısına son günlerde Demokrat Parti'den (DP) gelen "Doğru Yol'cuların" sayısı artıyor

DP'nin Yeniköy iskelesi!

Eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in Yeniköy'deki yalısına son günlerde Demokrat Parti'den (DP) gelen "Doğru Yol'cuların" sayısı artıyor.

Artık öyle ki, aynı gün içinde yarım saat ara verilen randevular dikkat çekiyor. Dün Çiller'in "Yeniköy iskelesine" DP'nin kaptan aday adaylarından Nevval Sevindi 15.30, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ise 16.00'da yanaştı.

Geçtiğimiz günlerde, DP'ye vekâleten başkanlık eden Nevzat Ercan, spekülasyonlara yanıt olsun diye cebine koyduğu "düğün davetiyesi" ile yalıya gitmişti. Ercan bu görüşmeye partili arkadaşları Mehmet Ali Yavuz ve Necati Önder'i de alırken, Çiller'in de yanında eski DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu vardı.

Düne kadar yalıya girip çıkan DP'liler ise artık "normal" gelişmeler sınıfına giriyor.

Kasıma geri sayım

22 Temmuz günü DP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini kamuoyuna açıklayan Mehmet Ağar'ın, partinin GİK toplantısına gönderdiği mektupta, büyük kongreye kadar görevinin sürdüğünü bildirmesi, geri dönüşün işareti olarak yorumlanmıştı. Parti içindeki başkanlık yarışı bu hareketle ısındı.

Ağar'ın söz konusu mektupta dile getirdiği olağanüstü kongre talebini dikkate alan GİK üyeleri, kozların paylaşılacağı tarih olarak 17-18 Kasım'ı belirlediler.

Ağar bu tavrıyla, büyük kongreyi erteleyip delege yapısını değiştirerek yeni bir genel başkanla yola devam etmek isteyenlerin oyununu bozmuş oldu.

Olağanüstü kongre kararı aldıran Ağar, adaylık sürecini hızlandırdı.

Bu süre içinde siyasete "mola" veren Abdüllatif Şener'e "DP genel başkanı olun" teklifi gitti.

İstanbul birinci sıra adayı gazeteci ve sosyolog Nevval Sevindi genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

DP çatısı altında Anavatan-DYP birleşmesi gerçekleşmeyince, milletvekilliği adaylığını geri çeken Aygün "Rakip çıkmazsa, adayım" dedi.

Nevzat Ercan, Çiller ile yaptığı görüşmede, bir yandan "Taban sizi istiyor" mesajını iletirken, öbür yandan da "geçici başkanlık" için nabız yokladı.

Aygün ise Çiller ile görüşmeye gitmeden önce "DYP'nin eski genel başkanlarını ziyaret edeceğim" açıklaması yapmıştı. Bu sözünün gereği olarak Demirel'den sonra Çiller'e giden Aygün'ün önümüzdeki günlerde de DYP eski genel başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un da kapısını çalması sürpriz olmayacak.

Aslına bakarsak, şu ana kadar DP'de adaylığını açıklayan tek isim Nevval Sevindi. Diğerleri "duruma göre" rezervi taşıyor. Buna Çiller de dahil.

'Toplumsal talebi görmüyorum'

Çiller'in büyük kongrede adaylığını koyması halinde en kuvvetli isim olduğu konusunda birleşen DP'liler, önümüzdeki yerel seçimin hesaplarına takılıyorlar. Çiller'in sonucu belli bir yerel seçim yenilgisini yaşamaya talip olmayacağını öne sürüyorlar.

Aygün'ün durumu ise kritik. Aygün'ün Ağar'ın karşısında adaylığına şans tanıyanlar, tek başına gideceği bir kongrede aynı desteği bulamayacağı görüşünde. İkili görüşmelerinde Çiller, Aygün'e, "DP başkanlığım için parti teşkilatından çok yoğun talep var, ancak toplumsal talebi göremiyorum. Parti köklerinden koptu" dedi.

Oluşturduğu "Yenilikçi harekette" ittifak arayışlarını sürdüren Sevindi ise Çiller'e yanıtını aradığı üç soru/öneri ile gitti.

"Siz DP'nin başına geçin, uygun gördüğünüz şekilde beni yanınızda tutun -Kadroları birlikte oluşturalım, beni destekleyin- İkisine de hayırsa, siyasette nasıl bir pozisyon almamı önerirsiniz?"

Çiller, Sevindi ile bir saat kadar süren görüşmesinde, gençlere ve kadınlara siyaset kapısının açılmasının önemini vurguladı.

"Merkez sağda" suyun öte yanı ise Meclis. Meclis'e giren Mesut Yılmaz'ın olası hamlelerini de, DP'nin yeni oluşumunda göz ardı etmemek gerekebilir.

Haber 10



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs