En Sıcak Konular

Sezer-Çölaşan: Ne büyük tesadüf!

23 Ağustos 2007 10:21 tsi
Sezer-Çölaşan: Ne büyük tesadüf! Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, gazeteci Emin Çölaşan'ı neden Çankaya'ya bir kahve içmeye davet etmedi de Farabi Sokak'ta öyle ayak üstü konuştu..O anda orada bir foto muhabirinin olması tamamen rastlantı mı?

Önce Sabah'ta bugün yeralan haber:

"Veda ziyaretleri için başkentte dolaşan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Farabi Sokak'ta yürürken gördüğü, Hürriyet'teki görevine son verilen yazar Emin Çölaşan için konvoyu durdurdu. Makam aracından inen Sezer, Çölaşan'a şunları söyledi: "Olayı duyduktan sonra evinizden aradım ama telesekreter çıkınca konuşmak istemedim. Daha sonra eşiniz Tansel Hanım'a ulaştım ve üzüntülerimi ifade ettim. Ben de Semra da çok üzüldük. Böyle olmamalıydı. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. Sizi okurdum. İyi gazetecisiniz."

Teşekkür eden Çölaşan, odasını toplamaya gittiğini belirterek "20 yıllık emek bir günde toplanmıyor" dedi. Çölaşan, ne yapacağını soran Sezer'e bir karar vermediğini söyledi. Sezer de bunun üzerine, "Dilerim en iyisi olur" diyerek vedalaştı. Daha sonra Sezer'le karşılaşmasını anlatan Çölaşan, ilk kez böyle bir olay yaşandığını belirterek, şöyle dedi:

GURURLANDIM

"Konvoy 4 metre geçti ve durdu. 'Nereye gidiyor bu iş, nasıl oluyor bu işler' gibi konuştuk ayak üstü. Şaşırdım tabii, çok güzel bir jest, duygulandım, gurur duydum, güç kazandım. Böyle bir hadise ilk oluyor."

Şimdi de sorular:

1) Hürriyet'ten kovulan gazeteci Emin Çölaşan, gazetede çalışırken pek nadir çıktığı dışarda iki tane korumayla gezen bir kişi. Çalıştığı dönemlerde, Cinnah'ta sokağa çıktığı zaman kendisine tebrik için gelen vatandaşları bile korumaları yanına yaklaştırmıyordu...Çölaşan, öyle tur atmak için dşarı çıkan bir insan değil. O saatlerde niçin dışarda idi?

2) Şayet o saatlerde dışarı çıkmışsa Cumhurbaşkanı'nın konvoyunun o güzergahtan geçeceğini nereden biliyordu? Bu tamamen bir rastlantı olabilir mi?

3) Hepsinden önemlisi, yukardaki fotoğrafı çeken anlaşıldığı kadarıyla Anadolu Ajansı muhabiri. AA foto muhabiri o saate, o dakikada buluşulan yerde nasıl hazır ve nazır oldu? Önceden haber mi verilmişti?

4) Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, gazeteci Emin Çölaşan'ı neden Çankaya'ya bir kahve içmeye davet etmedi de Farabi Sokak'ta öyle ayak üstü konuştu.. Böylesinin daha mı etkili olacağı düşünüldü, acaba?

5) Çölaşan'ın şu anda bir köşesi yok, biliyoruz. Ancak, bize mail'le ulaşıp bu sorularımızı yanıtlarsa seve seve görüşlerini yayınlayacağımızı iletiriz...

cafesiyaset



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs