En Sıcak Konular

Toplu görüşmelerde dördüncü tur başladı

23 Ağustos 2007 10:07 tsi
Toplu görüşmelerin dördüncü turu başladı. Bugünkü toplantıda demokratik haklar ve geçmiş dönemde kazanılmış veya kazanılmamış haklara ilişkin raporlar sunulacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, bugünkü toplantıda demokratik haklar ile geçmiş döneme ait kazanılmış veya kazanılmamış haklara ilişkin maddeleri ele alacaklarını söyledi.
      Grev ve toplu sözleşme hakkının olmazsa olmaz haklar arasında bulunduğunu kaydeden Aksu, ILO’da toplu sözleşme ve grev hakkının yer aldığını ifade etti. Aksu, “Türkiye önünde duran bu ayıba son vermelidir ve bu yasa TBMM’den geçmelidir. Bu haklar bütün parti programlarının hepsinde yer alıyorö dedi. Aksu, 40’a yakın hayata geçirilmeyen madde olduğunu vurgulayarak, maliyet konusunda konfederasyon rakamları arasında büyük fark olmadığını, net rakamları bugünkü toplantı sonrasında açıklayacaklarını söyledi.
      Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ise sendikal haklara ilişkin düzenlemelerin bugün sonlanması için gayret edeceklerini dile getirerek, devletin hazırladığı programlar arasında da grev ve toplu sözleşme hakkının bulunduğunu kaydetti. Akyıldız, “Çalışanlara grev ve toplu sözleşme hakkı bir an önce verilmelidir. Siyaset, taahhüt ettiklerini yerine getirecektirö diye konuştu. Sivil Anayasa konusuna da değinen Akyıldız, “Sivil Anayasa ile ilgili kamuoyunda söylentiler var. Kamu çalışanlarıyla ilgili maddelerin ne şekilde yer alacağından bilgim yok dedi.

Milliyet



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs